Ο GRECA ανακοινώνει ότι μετά από σχεδιασμό 3 εβδομάδων εξασφάλισε προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζα του εξωτερικού. Με αυτό τον τρόπο υποστήριξε άμεσα τα μέλη του, που αντιμετώπισαν δυσκολίες στις πληρωμές καθοριστικής σημασίας υπηρεσιών όπως hosting, domains, operations management, cloud-based services, κτλ.

Η κίνηση κρίθηκε ως επιβεβλημένη αφού, όντας στην 4η εβδομάδα των capital controls και με τις Ηλεκτρονικές πληρωμές να είναι ‘κλειδωμένες’ προς παρόχους υπηρεσιών εξωτερικού, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε e-shops και digital agencies πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά. Όπως ανέδειξε μάλιστα, η πρόσφατη έρευνα του ELTRUN που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον GRECA, τα ευρήματα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, αφού το 49% των e-shops έχουν σημαντικό πρόβλημα με την φιλοξενία (hosting) τους, παρά το ιδιαίτερα χαμηλό μέσο μηνιαίο κόστος της υπηρεσίας. 

Όλες οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες των €100 δόθηκαν στα μέλη του GRECA.

Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να επισκεφθείτε το link www.greekecommerce.gr/gr/capitalcontrols και να αφήσετε στοιχεία στην φόρμα για την περίπτωση που μπορέσουμε να εκδώσουμε πάλι νέες κάρτες.

Ο Δημήτρης Θεοφάνους, πρόεδρος του GRECA δήλωσε σχετικά με την κίνηση: 
“Από τη πρώτη στιγμή που επιβλήθηκαν τα Capital Controls, και διαγνώσαμε την προβληματική κατάσταση που δημιουργείται στη λειτουργία των μελών του συνδέσμου, προσπαθήσαμε να βρούμε άμεση και εφαρμόσιμη λύση για την αντιμετώπιση αυτών. Έτσι, μετά τη συστηματική παρακολούθηση του κλάδου, με έρευνες από το ELTRUN και τη δημιουργία Γραμμής Υποστήριξης για καταγραφή των προβλημάτων, προχωράμε σε πιο λειτουργικές λύσεις, όπως τη χορήγηση προπληρωμένων πιστωτικών καρτών, από Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού, ώστε να εξασφαλίσουμε μια προσωρινή λύση σε πολύ κρίσιμες υπηρεσίες για την λειτουργία των Ελληνικών eshops. 

Ευελπιστούμε ότι και οι αρμόδιοι φορείς θα διαγνώσουν αντιστοίχως την ιδιαιτέρως προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και θα συμπράξουν μαζί μας, επιτρέποντας τουλάχιστον τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε υπηρεσίες καθοριστικής σημασίας για την λειτουργία των Ελληνικών eShops”