Διοικητικό Συμβούλιο

Ο GRECA διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από 7 Τακτικά Μέλη και 2 Συνδεδεμένα Μέλη του Σωματείου .
Τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και 3 αναπληρωματικά μέλη αυτού (2 αναπληρωματικά από τα Τακτικά Μέλη και 1 αναπληρωματικό από τα Συνδεδεμένα Μέλη του Σωματείου) εκλέγονται από την τακτική Γενική Συνέλευση ανά διετία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε στη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουνίου 2020 είναι:

Φραϊδάκη Κατερίνα

Πρόεδρος

Η Κατερίνα Φραϊδάκη είναι διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, senior researcher & συντονίστρια των δράσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν- ELTRUN. Έχει πτυχίο από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και MSc στην Ανάλυση, Σχεδιασμό και Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics (LSE). Από το 2010 είναι επιστημονική υπεύθυνη των ετήσιων ερευνών του ELTRUN για τη συμπεριφορά των online Ελλήνων καταναλωτών και των χρηστών social media, καθώς και για την αξιολόγηση των Ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών για την Κοινωνική Δικτύωση και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Επιστημονικές εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Σαββίδης Μάκης

Αντιπρόεδρος

Ο Σαββίδης (Μάκης) Ευδόκιμος είναι κάτοχος ενός Master στα διεθνή επενδυτικά και χρηματοοικονομικά του Brunel University του Λονδίνου καθώς και δύο πτυχίων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Kingston University και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας (Ε.Σ.Α.), μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Ecommerce Europe).

Από το 1999 έως και σήμερα, ηγείται με επιτυχία του ομίλου επιχειρήσεων της ομώνυμης οικογένειας, με έτος ίδρυσης το 1963, η οποία λειτουργεί τα μεγαλύτερα στον κλάδο τους και πολυβραβευμένα e-shops ρολογιών, κοσμημάτων και αξεσουάρ www.oroloi.gr & www.kosmima.gr, ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά κοσμηματοπωλεία στην Ευρώπη www.chronobox.com, το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα www.endless.gr, δίκτυο πέντε φυσικών καταστημάτων στους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους της χώρας, καθώς και την εισαγωγή, αντιπροσώπευση και διάθεση σε όλη την Ελληνική επικράτεια γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Διαβάστε Περισσότερα >

Βασιλαρά Μαρίνα

Γενικός Γραμματέας

Μαρίνα Βασιλαρά ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος e-Business της APIVITA το 2011 και το 2018 διεύρυνε τα καθήκοντα της αναλαμβάνοντας τη θέση της Global Communication και e-business Director. Στη νέα της θέση είναι υπεύθυνη για όλα τα θέματα σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το e-commerce, την ψηφιακή επικοινωνία, τα social media και το PR.

Στο e-commerce είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη 10 διαφορετικών local eshops σε Ευρώπη και Αμερική καθώς η έμφαση της εταιρείας αφορά στο cross-border e-commerce. Η APIVITA  έχει αποκτήσει διεθνή παρουσία μέχρι και το 2021 σε  38 χώρες με βασικό στόχο  να συνεχίσει αυτή τη δυναμική και να έχει παρουσία σε 60 χώρες μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Είναι κάτοχος πτυχίου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και MBA με εξειδίκευση στο Online Marketing από το Bentley University, Graduate School of Business. Τέλος, είναι εισηγητής στα σεμινάρια e-Business και digital επικοινωνίας και παρακολουθεί στενά το χώρο των ψηφιακών startups από τη θέση του επενδυτή.

Αυγουστίδης Γιώργος

Ταμίας

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική και Πολυμέσα στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Σκρουτζ Α.Ε συμβάλλοντας στην εμπορική στρατηγική και προβολή της εταιρείας καθώς και στην ανάπτυξη της σε τόσο σε επίπεδο πελατείας όσο και σε επίπεδο νέων συνεργασιών. Η μακρόχρονη εμπειρία του ως σύμβουλος επιχειρήσεων και μάρκετινγκ στην αγορά τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών συνέτεινε στην εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας δίνοντας της μια δυναμική ώθηση στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος – σύμβουλος της ομάδας επιχειρησιακής ανάπτυξης της εταιρείας.

Βαρβαδούκας Νίκος

Μέλος

Απόφοιτος Επιχειρησιακής Έρευνας & Marketing του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος marketing & e-Commerce σε κορυφαίες εταιρείες λιανικής, όπως το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, την DIAGEO, ενώ έχει διατελέσει CMO στα Public, Commercial Director στην APIVITA και σύμβουλος στην Papastratos / Philip Morris(iQOS). Πλέον είναι Chief Omnichannel Officer των αλυσίδων αθλητικών Cosmos Sport, Sneaker10, SLAMDUNK, Sportsfactory  και Non-Executive Director / Investor σε δυναμικά Digital & Logistics Scale ups όπως Convert Group, Douleutaras.gr, e-Commercelogistics κα. Είναι ιδρυτικό μέλος του GRECA (Greek e-CommerceAssociation) από το 2012 τον οποίο υπηρέτησε και ως μέλος του ΔΣ, και συχνά μέλος σε κριτικές επιτροπές βραβείων Customer Experience , Πωλήσεων και eCommerce.

Μπεζιούλας Μάριος

Μέλος

O Mάριος Μπεζιούλας είναι ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Spitishop (ηλεκτρονικό καταστήμα λευκών ειδών και ειδών διακόσμησης). Το Spitishop, στα 11 χρόνια λειτουργίας του, έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Απασχολεί 60 άτομα προσωπικό και διαθέτει 2 φυσικά καταστήματα, στο Περιστέρι και στην Αγία Παρασκευή.

Κοτσώνης Ευάγγελος

Μέλος

Ο Βαγγέλης Κοτσώνης είναι συνιδρυτής και CEO του e-satisfaction.com και ασχολείται με θέματα πελατοκεντρικότητας και εμπειρίας πελάτη από το 2014, ενώ έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα e-business & digital marketing, ως συνιδρυτής της Sleed. Πριν την ενασχόληση του με το ηλεκτρονικό εμπόριο εργαζόταν για 4 χρόνια ως Information Security Consultant, ενώ από το 2007 μέχρι το 2010 είχε ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών και σε θέματα μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, έχοντας δημοσιεύσει σε ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Από το 2018 είναι μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.), ενώ η επιχειρηματική συνεισφορά του έχει αναγνωριστεί από το THI (Envolve Awards, 2014), Stelios Foundation (Youth Entrepreneur of the Year, 2016), Fortune Magazine (40 Under 40 list, 2019) . Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Ο.Π.Α. και κατέχει MSc. in Information Systems από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Λεούσης Αλέξανδρος

Μέλος

Ο Αλέξανδρος, σπούδασε Μαθηματικά και Artificial Intelligence στο University of Sussex και είναι κάτοχος MSc σε Information Systems από το University of Surrey. Δραστηριοποιείται στην αγορά του ebusiness για περισσότερα από 12 χρόνια. Έστησε το πρώτο flash sales eshop της Ελλάδας. Στη συνέχεια συμμετείχε σε εταρικό σχήμα που είχε στην ιδιοκτησία του από portals μέχρι eshop αναλαμβάνοντας το business development και το marketing. Ταυτόχρονα παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορα eshops & services sites. Σήμερα, είναι ιδρυτής και Managing Director της Digilex, που είναι ένα boutique performance & consulting agency. Συμμετέχει στο ΔΣ του Greca από το 2017 καθώς και σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια σαν εισηγητής σε θέματα ecommerce & digital marketing.

Ρούστας Αλέξανδρος

Μέλος

Ο Αλέξανδρος Ρούστας είναι Γενικός Διευθυντής της Quest On Line, στην οποία ανήκει το ηλεκτρονικό κατάστημα you.grένα από τα μεγαλύτερα αμιγώς ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα με έμφαση στην τεχνολογία αλλά και σε προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Κατέχει επίσης τη θέση του υπεύθυνου επενδυτικού σχέσεων της εισηγμένης μητρικής εταιρείας Quest Holdings (Quest:GA) και έχει δημιουργήσει το επενδυτικό fund IQbility του ομίλου Quest, το οποίο έχει έως σήμερα επενδύσει σε 15 startup εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας.

Διαθέτει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το ΕΜΠ.

Αναπληρωματικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Μάρα Κυμπιζή

Κωστόπουλος Βασίλης

Σκαπινάκη Φωτεινή

Τμήμα Λειτουργιών GR.EC.A

Πετρίδης Στέλιος

Γενικός Διευθυντής

Ο Στέλιος δραστηριοποιείται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και της τεχνολογίας γενικότερα, για περισσότερο από μία δεκαετία, έχοντας υλοποιήσει μερικά από τα μεγαλύτερα Projects της Ελληνικής αγοράς, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο παρελθόν, υπήρξε eCommerce Manager στη Wind Hellas, ενώ είχε διατελέσει στέλεχος σε επιχειρήσεις του κλάδου της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών (Vodafone , Cosmote, Wind, Atcom, Converge ICT), μεταξύ άλλων επαγγελματικών θέσεων.

Χριστίνα Λόη

Υπεύθυνη μελών & Marketing Specialist

Η Χριστίνα είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το ενδιαφέρον της για τον κλάδο του Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις την οδήγησαν στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου όπου τα τελευταία χρόνια αποτελεί μέλος της ομάδας του GR.EC.A ως Υπεύθυνη μελών & Marketing Specialist.

Δείτε τα προηγούμενα Δ.Σ. του Συνδέσμου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του GRECA για την περίοδο Ιούνιος 2018 - Ιούνιος 2020 ήταν:

O Στέλιος Πετρίδης έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του GR.EC.A από τον Απρίλιο του 2018

Φραϊδάκη Κατερίνα
Πρόεδρος
Σαββίδης Μάκης
Αντιπρόεδρος
Αυγουστίδης Γιώργος
Ταμίας
Βαρβαδούκας Νίκος
Μέλος
Κοτσώνης Ευάγγελος
Μέλος
Γεωργιάδης Γιάννης
Μέλος
Παλαμίδη Κορίνα
Γ. Γραμματέας
Γκεζερλής Παναγιώτης
Μέλος
Λεούσης Αλέξανδρος
Μέλος
Σκαπινάκη Φωτεινή
Αναπληρωματικό Μέλος
Τσίπρας Κωνσταντίνος
Αναπληρωματικό Μέλος
Πετμεζάς Θανάσης
Αναπληρωματικό Μέλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του GRECA για την περίοδο Ιούνιος 2016 - Ιούνιος 2018 ήταν:

O Πάρης Κορωναίος είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του GRECA την περίοδο Οκτώβριο 2015 - Ιανουάριο 2018.

Αντωνόπουλος Φώτης
Πρόεδρος
Πετμεζάς Θανάσης
Αντιπρόεδρος
Παλαμίδη Κορίνα
Γ. Γραμματέας
Φραϊδάκη Κατερίνα
Ταμίας
Γεωργιάδης Γιάννης
Μέλος
Λεούσης Αλέξανδρος
Μέλος
Λογοθέτης Δημήτρης
Μέλος
Παπαντωνόπουλος Σωτήρης
Αναπληρωματικό Μέλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του GRECA για την περίοδο Ιούλιος 2015 - Ιούνιος 2016 ήταν:

Θεοφάνους Δημήτρης
Πρόεδρος
Αντωνόπουλος Φώτης
Αντιπρόεδρος
Παλαμίδη Κορίνα
Γ. Γραμματέας
Φραϊδάκη Κατερίνα
Ταμίας
Βαρβαδούκας Νίκος
Μέλος
Παπαντωνόπουλος Σωτήρης
Μέλος
Πετμεζάς Θανάσης
Μέλος

Το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του GRECA για την τριετία 2012 - 2015 ήταν:

O Παναγιώτης Γκεζερλής είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του GRECA για την περίοδο 2012-2014.

Αντωνόπουλος Φώτης
Πρόεδρος
Δουκίδης Γιώργος
Αντιπρόεδρος
Καραγιάννη Κατερίνα
Γενική Γραμματέας
Γουλής Νίκος
Μέλος (διετέλεσε πρόεδρος από Οκτ '12 έως Απρ '15)
Μανδρούκας Ηλίας
Μέλος
Βαρβαδούκας Νίκος
Μέλος
Λαλάς Ζανής
Μέλος
Brinkmann Philipp
Μέλος 2012-13
Θεοφάνους Δημήτρης
Αναπληρωματικό Μέλος