Πως το αποκτώ

Προς το παρόν, μόνο οι εταιρείες-μέλη του GR.EC.A. έχουν δικαίωμα υποβολής αξιολόγησης για το Σήμα Αξιοπιστίας. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου έτους της επίσημης λειτουργίας του Σήματος Αξιοπιστίας , θα υπάρξει σχετική ενημέρωση που θα αφορά στις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια μπορείτε να υποβάλετε δωρεάν την αίτηση αξιολόγησης.

Ο Σύνδεσμος ενημερώνει για την ορθή παραλαβή της αίτησης. Σε 20 εργάσιμες ημέρες ολοκληρώνεται η αξιολόγηση και αποστέλλεται η γνωμάτευση (αναλυτικό report για τα 122 κριτήρια αξιολόγησης) στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Στα πιστοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα λαμβάνουν ένα δυναμικό κώδικα, ο οποίος εμπεριέχει αμφότερα τα δύο trustmarks.

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους χρήσης

Τι κερδίζω αποκτώντας το GRECA Trustmark;

Τα καταστήματα που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και αποκτούν το GRECA Trustmark αποκτούν ταυτόχρονα ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ενισχύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών απέναντι στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα, έχοντας εξασφαλίσει την πιστοποίηση σωστής λειτουργίας από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτή απέναντι στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και η αξιοπιστία που αυτό αποπνέει, αποτελούν κάποια από τα βασικά κριτήρια επιλογής του και αγοράς από αυτό.

Επιπλέον, η διαδικασία αξιολόγησης θα εντοπίσει τυχόν παραλείψεις στη λειτουργία και την παρουσία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση λαμβάνετε ειδικές υποδείξεις βελτίωσης ώστε να πιστοποιηθείτε ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιείτε τις διαδικασίες ορθής λειτουργίας του καταστήματος σας.

Τέλος, κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει αξιολογηθεί θετικά, εκτός του Σήματος Αξιοπιστίας για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο, λαμβάνει άμεσα και το Πανευρωπαϊκό Σήμα Αξιοπιστίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Τα πιστοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα λαμβάνουν ένα δυναμικό κώδικα, ο οποίος εμπεριέχει αμφότερα τα δύο trustmarks.