Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων που δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών , που διοργάνωσε ο GR.EC.A την Τετάρτη 04/09/2019 στο OTE Academy.

Η ημερίδα αφορούσε τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων) που τίθενται σε ισχύ από τις 14/9/2019 όπου ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά η οδηγία για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμών και ωςεκ τούτου θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον κ. Τσιατούρα Γεώργιο από την Τράπεζα της Ελλάδος να παρουσιάζει το Θεσμικό πλαίσιο της εφαρμογής της της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2) & εφαρμογή του Κανονισμού Ρυθμιστικών Προτύπων για την ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη και τα ασφαλή πρότυπα επικοινωνίας (Κανονισμός EE 2018/389 – RTS on SCA &CSC).

Στην συνέχεια ο κ. Βασίλης Παναγιωτίδης, Γενικός Δ/ντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών παρουσίασε το Θεσμικό πλαίσιο της εφαρμογής της της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2).

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Δημήτρη Γεροστάθη , Business Development Manager στην Mastercard σχετικά με την Yπηρεσία Mastercard Identity Check καθώς και πώς διαμορφώνεται πλέον η εμπειρία του χρήστη στις e-commerce συναλλαγές.

Ο κ. Βασίλης Χαρδαλιάς , Project Manager στην Cardlink , μας ανέλυσε τη διαδικασία για το Strong Customer Authentication καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να είμαστε έτοιμοι για τις επερχόμενες αλλαγές αλλά και τις λύσεις που προσφέρει η Cardlink για το e-commerce.

Ακολούθως, ο κ. Θοδωρής Κούνας, Γενικός Δ/ντής της Εverypay , μας ενημέρωσε αναφορικά με το Πως επηρεάζει η PSD2 τα Marketplaces & και τις λύσεις που προσφέρει η Εverypay για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τέλος , ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Ημερίδας με Panel Q&A ‘s , προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων , με την παρουσία εκπρόσωπών από την Τράπεζα της Ελλάδος,Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Mastercard , Cardlink, Everypay.