Άρχισε σήμερα η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την οργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA.

Κατά το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα- μέλη του συνδέσμου θα παρέχουν προσφορές και εκπτώσεις από 20- 50% προς το καταναλωτικό κοινό, όπως ειπώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η συνεισφορά του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, ανέρχεται μόλις λίγο πάνω από το 1%, όταν ο μέσος όρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κινείται στο 4%.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο πανευρωπαϊκός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέρχεται στα 350 δισ. ευρώ και ότι αναπτύσσεται και στη χώρα μας με γοργούς ρυθμούς αυτό το είδος του εμπορίου. Μάλιστα σχολίασε ότι το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται με ρυθμούς 50% κάθε χρόνο και πρόσθεσε ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις, ενώ 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν κάνει μία ηλεκτρονική συναλλαγή. Επίσης, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων, από τις οποίες, όπως είπε, θα κερδίσουμε σε διαφάνεια, κόστος και χρόνο.