O GRECA διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα τη Μ. Τρίτη 15 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Radisson Blu ParkΛ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει στον κλάδο μας η προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2011/83/ΕΕ για τα δικαιώματα των καταναλωτών στις εξ αποστάσεως συναλλαγές.

Οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές και επηρεάζουν από τον τρόπο παρουσίασης των προϊόντων στο ηλ. κατάστημα έως τους όρους χρήσης, τους τρόπους πληρωμής, την πολιτική επιστροφών, κα. Οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις 13 Ιουνίου 2014 και κρίθηκε απαραίτητο να ενημερωθούν όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλ. εμπόριο.

Στην ημερίδα υπήρξε πρωτοφανής προσέλευση, καθότι 250 επιχειρηματίες και στελέχη του χώρου παρακολούθησαν την 3ωρη ενημέρωση και συμμετείχαν ενεργά σε διάλογο και ερωτήσεις που ακολούθησαν. 

Παρουσίασαν οι έμπειρες στο ηλεκτρονικό εμπόριο δικηγόροι, Μίνα Ζούλοβιτς & Πέννυ Κοντογεώργου την παρακάτω θεματολογία:

Τα ταμειακά ενήμερα μέλη του GRECA έχουν πρόσβαση στις παρουσιάσεις με τις συμβουλές προς ηλεκτρονικά καταστήματα για την πολιτική τους και τους όρους χρήσης τους.

Την ημερίδα υποστήριξαν το BestPrice, η ClickBanner, η ForestView, η Linkwise και το Skroutz.