Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A. σε συνεργασία με τη DHL Express Hellas διοργάνωσε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 διαδραστικό workshop με τίτλο: “Parcel Delivery: Από την παραλαβή στο κατάστημα μέχρι την παράδοση στον πελάτη”.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της DHL Express Hellas στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Η σωστή παράδοση του δέματος είναι κρίσιμης σημασίας για κάθε eShop αφού καθορίζει την τελική εικόνα και αίσθηση που αποκτά ο πελάτης (παραλήπτης) για την επιχείρηση. Ωστόσο, η παράδοση του δέματος -είτε εντός συνόρων είτε εκτός- είναι μία διαδικασία αυξημένης πολυπλοκότητας, της οποίας η επιτυχία καθορίζεται από πλήθος παραγόντων και παραμέτρων.

Στόχος του συγκεκριμένου workshop ήταν η ανάδειξη των εν λόγω παραγόντων στην πράξη μέσω της διαδραστικής ξενάγησης στις αποθήκες και το Gateway της DHL στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα cargo αεροπλάνο της εταιρείας ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται τα δέματα και πως αυτά αποθηκεύονται μέσα στο αεροπλάνο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη της DHL πάνω σε θέματα όπως: Τη διαδικασία από την παραλαβή του δέματος μέχρι και την αποθήκευσή του στο αεροπλάνο όπως:
Πως γίνεται η διαλογή, ταξινόμηση, αποθήκευση, σκανάρισμα, και μεταφορά/διανομή των δεμάτων
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη τελωνειακή διαδικασία και τα αγαθά που υπόκεινται σε περιορισμούς
Τις σύγχρονες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για τον εντοπισμό και παρακολούθηση των δεμάτων από τον έμπορο και την τελική παράδοση στον πελάτη.

Τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας για το parcel delivery και το ηλεκτρονικό εμπόριο ΕΡΕΥΝΑ

Κατεβάστε την παγκόσμια έρευνα της DHL, η οποία περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία και για την ελληνική αγορά, πατώντας εδώ.