Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο στις 8/6 – 9/6 από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου – (GR.EC.A.) & το Επιμελητήριο Ηρακλείου, καθώς δεκάδες ήταν οι επιχειρηματίες και τα στελέχη που συμμετείχαν και τις δύο ημέρες!

Η διημερίδα ξεκίνησε την Παρασκευή 08/06 με παρουσιάσεις από καταξιωμένα στελέχη του e-Commerce.
Το πρόγραμμα στην Κρήτη κάλυψε πρακτικά όλο το φάσμα της πραγματικότητας στο ελληνικό eCommerce και συγκεκριμένα:

Την πρώτη μέρα η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη (eCommerce Coordinator,ELTRUN, Μέλος Δ.Σ. GR.EC.A) παρουσίασε την Ετήσια Έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο Αρμενιάκος Σπύρος (επικεφαλής της Διεύθυνσης Merchant Acquiring & ePayments της Τράπεζας Πειραιώς) μίλησε για τις Ηλεκτρονικές πληρωμές στο e-shop, ο κ. Θοδωρής Ανδρώνης (VODAFONE) κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς εξήγησε το Digital Transformation ενώ ο Γιώργος Μαραβέλιας (NETMECHANICS LLC) παρουσίασε κάποια Tips και κάποια Tricks για την σωστή κατασκευή των ηλεκτρονικών καταστημάτων – eshop!
Επιπλέον, ο κ. Σπύρος Δρακάτος (Creative Director – Spir.to) ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με το E-commerce UX!
Τέλος, η ημέρα ολοκληρώθηκε από τον Μάριο Αθανασιάδη (GoBI Solutions) ο οποίος αναφέρθηκε στο Machine Learning εντυπωσιάζοντας πραγματικά τους παρευρισκόμενους!

Η δεύτερη ημέρα 09/06, ξεκίνησε με τον κ. Νίκο Βαρβαδούκα (Chief Omnichannel Officer- CosmosSport) o οποίος ανέλυσε τα Do’s και τα Don’ts ενός e-Business model. Τέλος, την σκυτάλη πήρε ο κ. Μάνος Αεράκης (C.E.O – Netmechanics LLC) που ανέπτυξε τα βασικά βήματα του Digital Marketing!
Λίγο πριν το κλείσιμο και της δεύτερης ημέρας, επιχειρηματίες και στελέχη, συμμετείχαν ενεργά στην δημιουργία εμπορικών στρατηγικών! Οι συμμετέχοντες, χωρίστηκαν σε ομάδες και εφάρμοσαν στην πράξη τακτικές και μεθόδους ανάπτυξης ηλεκτρονικών καταστημάτων, με τη μορφή εργασιών τις οποίες και παρουσίασαν στο κοινό και στην κριτική επιτροπή.
Οι παρουσιάσεις βαθμολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζοταν από τους: Χριστίνα Χαλκιαδάκη (S/Μ Χαλκιαδάκης), Μιχάλη Τσικνάκη (Cosmossport.gr), Φάνη Ζαμπετάκη (Ασκληπιός Διάγνωσις), Στέλιο Πετρίδη (GRECA) Ελένη Μωυσιάδη (Paradise Island Villas).

Το διήμερο πραγματοποιήθηκε με την Χορηγία της Netmechanics LLC καθώς και με την Ευγενική Χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς & της Phaistos Networks.