Ο Μάκης Σαββίδης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ecommerce Europe, εκπροσωπώντας το Ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο, με την συμμετοχή των 25 ευρωπαϊκών συνδέσμων και 41 παρατηρητών φορέων.

Κλείνοντας μία πολύ σημαντική χρονιά για το Ευρωπαϊκό Ηλεκτρονικό Εμπόριο, η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στα μεγάλα βήματα που έγιναν λόγω της πίεσης που προκάλεσε η πανδημική κρίση, καθώς επίσης και στα επόμενα σημαντικά βήματα που σχεδιάζει η Ομοσπονδία για το επόμενο διάστημα έως και το 2024 για την στήριξη και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλη την Ευρώπη.

Η τοποθέτηση του κ. Σαββίδη, εστιάστηκε στην ανάγκη άμεσης προώθησης των διασυνοριακών πωλήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ειδικά των περιφερειακών κρατών, όπως η Ελλάδα και ακριβώς στην τωρινή χρονική συγκυρία μετά το BREXIT και το εμπορικό στραβοπάτημα των ΗΠΑ.

Ειδικά για την χώρα μας, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που ανοίγονται είναι πολύ μεγάλες, συγκρίνοντας τις με τον συνολικό τζίρο του Ευρωπαϊκού Ηλεκτρονικού Εμπορίου και δεν πρέπει επ’ουδενί να τις αφήσουμε ανεκμετάλλευτες.