Ο GR.EC.A. συμμετείχε στο Ψηφιακό Εργαστήριο του ΣΕΒ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με θέμα «Ηλεκτρονικά καταστήματα: πρακτικά εργαλεία για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις», που πραγματοποιήθηκε στις 20/01/2021.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ. Φραϊδάκη Κατερίνα συμμετείχε και παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής ηλεκτρονικής αγοράς τονίζοντας την ανάγκη του ψηφιακού εκσυνγχρονισμού και δίνοντας βάση σε έναν πολύ σημαντικό όρο που είναι ο όρος του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Στο διαδικτυακό εργαστήριο συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την προσαρμογή των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων στην ταχύτατη στροφή καταναλωτών, προμηθευτών και εμπόρων σε ψηφιακά κανάλια συναλλαγών και επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, παρά το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων το καλοκαίρι, τα ποσοστά ηλεκτρονικών αγορών παρέμειναν 40%-70% υψηλότερα σε σχέση το 2019, ενώ κατά την καθιερωμένη εβδομάδα ηλεκτρονικών προσφορών και εκπτώσεων του Νοεμβρίου οι ψηφιακές αγορές ήταν 70% αυξημένες. Με 10.000 ηλεκτρονικά καταστήματα να λειτουργούν ήδη στη χώρα μας, το ηλεκτρονικό επιχειρείν είναι εδώ για να μείνει, με την πανδημία να έχει λειτουργήσει ως επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της Προέδρου  Δρ. Φραϊδάκη Κατερίνα «Χαρακτηριστικά της Ελληνικής ηλεκτρονικής αγοράς» καθώς και ολόκληρο το webinar :