Με την αιγίδα του GR.EC.A ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερο επαγγελματικό event για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Βόρεια Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, διοργανώθηκε φέτος στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

H κ. Μαρίνα ΒασιλαράΓενική Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A),   άνοιξε τις εργασίες του διήμερου eCommerce & Digital Marketing Expo, μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία για τον κλάδο.
Στην παρουσίαση της, με τίτλο «Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τον ψηφιακό καταναλωτή» μίλησε για το Σήμα Αξιοπιστίας GR.EC.A Trustmark, το σήμα που προσδίδει κύρος στα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα και παρέχει ασφάλεια στον ψηφιακό καταναλωτή. Τόνισε τη σημασία του σήματος για τα eshops, η οποία αυξάνεται, προωθώντας το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, λόγω της δυνατότητας απόδοσης και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού σήματος του Ecommerce Europe. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ο Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Ελλάδας έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω της αυστηρής και ενδελεχούς αξιολόγησης που κάνει σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν – ELTRUN.
Τέλος, η Γενική Γραμματέας και Global Communication & Ecommerce Director της APIVITA SA, κα Μαρίνα Βασιλαρά μίλησε για τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου σήμερα στην Ελλάδα καθώς και για την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ποσοστού των online αγοραστών στην Ελλάδα από 59% το 2020 σε 70% το 2023.

Δείτε την ομιλία της Γενικής Γραμματέα του GR.EC.A. κας Μαρίνα Βασιλαρά στο παρακάτω video.

Κεντρικός ομιλητής στο διήμερο διεθνές συνέδριο της ECDM Expo NORTH 2024 ήταν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος πραγματοποίησε και τα εγκαίνια της διοργάνωσης, μαζί με τον κ. Τάσο ΤζήκαΠρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου (κέντρο) εγκαινιάζει την ECDM Expo NORTH 2024, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO (δεξιά) κ. Τάσο Τζήκα και τον διοργανωτή (αριστερά) κ. Βασίλη Γιαννίκο.

Στην ECDM Expo NORTH 2024 συμμετείχαν, επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Ρουμανίας κ. Cristi Movila, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Κροατίας κ. Kristina Matic και το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Βουλγαρίας κ. Ivo Todorov.

Η ECDM Expo NORTH 2024 διοργανώθηκε υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του GR.EC.A , του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του iab Hellas.