Η Ελλάδα γίνεται η 12η ευρωπαϊκή χώρα που γίνεται μέλος του eCommerce Europe, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

To καλωσόρισμα της χώρας μας στον Οργανισμό θα γίνει στις 13 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Οι συνομιλίες μεταξύ GRECA, του εθνικού οργάνου μας για το ηλεκτρονικό εμπόριο, και eCommerce Europe είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και σήμερα οι 2 φορείς ανακοίνωσαν στις Βρυξέλλες τη συμφωνία τους.

Με την προσχώρηση της στον eCommerce Europe, η Ελλάδα, μέσω του GRECA, θα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος σημειώνεται ότι στην χώρα μας ξεπέρασε σε τζίρο τα 3 δις Ευρώ για το 2013.

Οι υπόλοιπες 11 ευρωπαϊκές χώρες που απαρτίζουν τον Οργανισμό είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και Φινλανδία.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος του eCommerce Europe, καθώς χρειαζόμαστε την εξωστρέφεια στον κλάδο μας. Πλέον θα μπορούμε να συνομιλούμε και συναποφασίζουμε με τους ευρωπαίους συνάδελφούς μας, για θέματα που θα ενισχύσουν την εθνική μας στρατηγική στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με έμφαση φυσικά στις εξαγωγές. Πέρα από την εθνική μας στρατηγική, ωφελούνται ιδιαίτερα και τα μέλη του GRECA, αφού θα έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση, καθοδήγηση και άλλες πρωτοβουλίες, όπως ειδικές εκθέσεις για την επέκτασή τους σε άλλες χώρες, συνέδρια, workshops, κ.α.” δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του GRECA, Νίκος Γουλής.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του eCommerce Europe, François Momboisse συμπλήρωσε:”Με ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε την Ελλάδα στους κόλπους του eCommerce Europe. Όταν βλέπαμε ότι ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανέβαινε με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη, αψηφώντας την κρίση στην οικονομία σας, καταλάβαμε την δυναμική που έχετε σαν χώρα. Είναι εντυπωσιακή η ανάπτυξη που είχατε την τελευταία 3ετία, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε με αντίστοιχους ρυθμούς και με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και τα επόμενα χρόνια.”