Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A. Δρ. Φραϊδάκη Κατερίνα έδωσε το παρόν, συμμετέχοντας στο Women in Digital, το συνέδριο θεσμό για τις γυναίκες, που λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A. υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, δίνοντας την αιγίδα του σε ένα ξεχωριστό συνέδριο που στηρίζει τις γυναίκες που πρωτοπορούν, που ξεχωρίζουν, που διεκδικούν και που αλλάζουν τα δεδομένα.

Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η θέση των γυναικών στον κλάδο, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο χώρο του Digital και οι στρατηγικές που ακολουθούν οι εταιρείες για να εξασφαλίσουν την ποικιλομορφία και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες και τη σημασία που πρέπει να δοθεί ώστε να σπάσει η γυάλινη οροφή που εμποδίζει την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών όπως πολύ εύστοχα ονομάστηκε η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου «Breaking the Glass Ceiling».

Στην ομιλία της με αφορμή μια πρόσφατη συζήτηση που είχε γύρω από τις προκλήσεις στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ανέφερε πως άρχισε να σκέφτεται τι είναι αυτό που λείπει στην επιχειρηματικότητα και τη συμμετοχή της γυναίκας και είπε χαρακτηριστικά: «Στην ανάλυση αυτή, εγώ νομίζω ότι είναι τρία τα βασικά πράγματα: το πρώτο έχει να κάνει με την έμπνευση. Και με κάποιον τρόπο, είναι υποχρέωση όλων εκείνων που πιστεύουν ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι εκεί έξω, να κάνουμε πράγματα για να μπορέσουμε να δώσουμε έμπνευση. Το δεύτερο έχει να κάνει με το κομμάτι της δικτύωσης, το οποίο χρειάζεται θέληση και θάρρος και έχει στο επίκεντρο τη συνεργασία. Και το τρίτο σχετίζεται με την εκπαίδευση, με το κομμάτι του digital skilling και up skilling να αποτελούν από τα σημαντικότερα σημεία, για γυναίκες και άνδρες».