250 και πλέον επαγγελματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, αμέτρητες επαγγελματικές επαφές, ευχάριστη ατμόσφαιρα και πολλά χαμόγελα ήταν το αποτέλεσμα του eCommerce Networking Day που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A., Tετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στο Ελαιών Loft στο Βοτανικό.

Η αγορά του ελληνικού eCommerce συνεχώς μεγαλώνει, όπως μεγαλώνει επίσης και η διάθεση των ανθρώπων για γνωριμίες και δημιουργία επαγγελματικών σχέσεων. Γεγονός που αποτυπώνεται με εμφατικό τρόπο στα eCommerce Networking Days, τα οποία συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερο κόσμο κάθε φορά.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που φανερώνει την πρόοδο του κλάδου είναι ο σημαντικός αριθμός των νέων προσώπων που -με χαρά- υποδεχόμαστε στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους “προξενητές” και τα “business-card boards” που διευκολύνουν στη δημιουργία γνωριμιών και συζητήσεων. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή προς όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα με το αν η εταιρεία τους είναι (ή όχι) μέλος του Συνδέσμου.

Ο GR.EC.A. ευχαριστεί όλους όσους αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να είναι μαζί μας στην εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Φωτογραφίες και video από το eCommerce Networking Day:

Πώς πραγματοποιήθηκε η δικτύωση στο eCommerce Networking Day;

Πέρα από την ελεύθερη δυνατότητα να γνωριστούν τα στελέχη μόνα τους, το Δ.Σ. του GR.EC.A. είχε σχεδιάσει εργαλεία δικτύωσης που διευκόλυναν τη δικτύωση: Μετά την άφιξη & check-in ή εγγραφή των συμμετεχόντων, οι business cards τους τοποθετήθηκαν στον “business-card board”. Με μια γρήγορη ματιά, οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να δουν ποια στελέχη βρίσκονταν στο χώρο και να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Όλοι παρέλαβαν ID Tag με το όνομα και τον οργανισμό τους, γεγονός που διευκόλυνε την επικοινωνία. Στο χώρο κινούνταν 15 περίπου διαμεσολαβητές του GR.EC.A. (οι γνωστοί «προξενητές»).

Ο ρόλος τους ήταν να διευκολύνουν τη διαδικασία της γνωριμίας ανάμεσα στα στελέχη. Οι «προξενητές» είχαν πάντα προτεραιότητα και αρκετές φορές με πολύ ευγενικό τρόπο χρειάστηκε να διακόψουν κάποιο πηγαδάκι προκειμένου να προχωρήσουν σε μία σύσταση.

Υπήρχαν, επίσης, “quick-meeting tables” για απομονωμένη συζήτηση μακριά από το κέντρο των γνωριμιών. Πριν την αποχώρηση, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο πέντε ερωτήσεων, προκειμένου να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα της εκδήλωσης και να τη βελτιώσουμε την επόμενη φορά.

Η δικτύωση θα συνεχιστεί με σύσταση που θα πραγματοποιεί ο GR.EC.A., σε κάθε ενδιαφερόμενο.