Ο GR.EC.A. (Greek e-Commerce Association), το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε, άνευ κόστους για τα μέλη του, αναλυτικές έρευνες για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ευρώπη, των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει τα €6.000, σε απευθείας αγορά τους από τον eCommerce Europe.

Ο eCommerce Europe, ο Πανευρωπαϊκός Θεσμός για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, μέλος του οποίου είναι και ο GR.EC.A, δημοσιεύει σε ετήσια βάση ενδελεχείς έρευνες που αποτυπώνουν πλήρως τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη, ενώ παρουσιάζουν αναλυτικά reports για περισσότερες από 30 χώρες.

Συγκεκριμένα, για κάθε χώρα αναφέρονται στοιχεία όπως: προφίλ της χώρας, υποδομές και περιθώρια ανάπτυξης στο ηλεκτρονικό εμπόριο ποσοστό online καταναλωτών και δημογραφικά στοιχεία ετήσιος τζίρος από ηλεκτρονικές αγορές κατηγορίες προϊόντων που πραγματοποιούν τα μεγαλύτερα ποσοστά του τζίρου online συμβουλές και προτάσεις προς τα e-shops που σκοπεύουν να επεκταθούν στην κάθε χώρα της Ευρώπης ξεχωριστά, κ.α

Συγκεκριμένα, οι χώρες που αναλύονται σε κάθε ξεχωριστό regional European Report είναι οι εξής: Central Europe: Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία Eastern Europe: Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία Northern Europe: Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία, Ισλανδία, Λετονία, Εσθονία Southern Europe: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα Western Europe: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο.

Ο GRECA, όντας μέλος του eCommerce Europe, έχει το προνόμιο να παρέχει πλήρη και δωρεάν πρόσβαση σε αυτές τις μελέτες για όλα τα ταμειακά ενήμερα μέλη του. Πρόκειται για αρκετά πολύτιμη πληροφορία, ικανή να βοηθήσει τους επιχειρηματίες του κλάδου να λάβουν σωστές στρατηγικές αποφάσεις.