Δεκάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις της τοπικής επιχειρηματικότητας του Ηρακλείου Κρήτης υποστήριξαν με την ενεργή συμμετοχή και παρουσία τους το διήμερο δραστηριοτήτων για το ηλεκτρονικό εμπόριο που διοργάνωσαν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (Greek E-Commerce Association – GR.EC.A.), το Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης και ο συνεργατικός χώρος Επιχειρηματικής ΑνάπτυξηςHUB to Business – H2B. 

Στόχος των δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 20 & 21 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, ήταν η ενημέρωση & εκπαίδευσηεπαγγελματιών και επιχειρήσεων στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει ο κλάδος του Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σε αυτό το διήμερο οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία α) να παρακολουθήσουν τόσο τοεκπαιδευτικό πρόγραμμα –συνολικής διάρκειας 16 ωρών- με κεντρικό θέμα την εισαγωγή σε θεμελιώδεις γνώσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και την ενημερωτική εσπερίδα για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος στις τοπικές επιχειρήσεις και β) να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου και να συνάψουν επιχειρηματικές σχέσεις μαζί τους στην εκδήλωση δικτύωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Το πανελλαδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Ecommerce Fundamentals”, φιλοξενήθηκε στο νέο συνεργατικό χώρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hub to Business – H2B (Κορωναίου 14, Ηράκλειο) που δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου. 
 
Την ενημερωτική εσπερίδα τίμησαν -μεταξύ άλλων- με την παρουσία τους οι:

Ο GR.EC.A. εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θανάση Πετμεζά, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου και Γενικό Διευθυντή της CosmoONE, την Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Μέλος Δ.Σ. του GR.EC.A. και eCommerce Coordinator του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν –  ELTRUN και τον κ. Πάρη Κορωναίο, Γενικό Διευθυντή του GR.EC.A. 

Η επιτυχημένη αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσα στο 2018 με νέες δράσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο GR.EC.A. και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Το “Ecommerce Fundamentals” πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την OTEAcademy και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – ELTRUN. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία τηςPhaistos Networks.