Με μεγάλη αποδοχή ανταποκρίθηκαν οι καταναλωτές και τα ηλεκτρονικά καταστήματα στο θεσμό της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που διήρκησε μεταξύ 3 και 10 Δεκεμβρίου και οργανώθηκε από τον GRECA. Συγκεντρώσαμε στοιχεία από δεκάδες e-shops που παρείχαν προσφορές κατά την διάρκεια της εν λόγω εβδομάδας, από τα οποία προκύπτει μια θεαματική αύξηση της τάξης του 42% στις πωλήσεις τους, σε σύγκριση με την ακριβώς προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία στήριξε την προσπάθεια του GRECA, με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να θέτει την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου υπό την αιγίδα του, ενώ ταυτόχρονα έγιναν πυκνές αναφορές στα ΜΜΕ για τα πλεονεκτήματα του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.

Η σημαντική αύξηση του 42% στις online πωλήσεις των e-shops που συμμετείχαν στο θεσμό με προσφορές προς τους καταναλωτές, αποτελεί το γενικό μέσο όρο αύξησης πολλών ηλεκτρονικών καταστημάτων που πωλούν από είδη μόδας, σπιτιού, προσωπικής φροντίδας, και είδη φαρμακείου μέχρι παιχνίδια, DIY εργαλεία, είδη γραφείου, ηλεκτρονικά, δώρα εμπειρίας, κτλ. Μάλιστα σε ειδικές περιπτώσεις, ανάλογα με τις προσφορές και τον τρόπο που αυτές επικοινωνήθηκαν, υπήρξαν e-shops που κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων μεγαλύτερη του 100% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές και τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα, ήταν τα δυο στοιχεία που οδήγησαν το Δ.Σ. του GRECA να πάρει την απόφαση να διοργανώσει την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου και του χρόνου τον Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών, και έχοντας πάντα ως διαρκή στόχο την εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού με τα οφέλη των online αγορών.