H παρουσίαση του Ομίλου VOYATZOGLOU στην έκθεση LOGISTICS Expo Θεσσαλονίκης, δείχνει πόσο σημαντική είναι η αγορά της Β. Ελλάδος και τα Βαλκάνια για τον Όμιλο. Στο περίπτερο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά, σε πλήρη λειτουργία αυτοματοποιημένα συστήματα αποθήκευσης. Οι λύσεις που παρουσιάστηκαν αφορούν αποκλειστικές συνεργασίες του Ομίλου για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Κάποιες δε από αυτές τις λύσεις θα υλοποιηθούν εντός του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η λύση 3D pallet shuttle της εταιρίας MEGVII. Πρόκειται για σύστημα AS/RS αυτόματης διαχείρισης παλέτας το οποίο βελτιστοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο χάρη στην υψηλή πυκνότητα αποθήκευσης εξοικονομώντας έως και 40% μεγαλύτερη χωρητικότητα. Tο έξυπνο αυτό σύστημα χρησιμοποιεί λογισμικό AI ώστε να βελτιστοποιεί τις αποθηκευτικές ροές ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, με κίνηση σε 3 κατευθύνσεις αλλάζοντας επίπεδα. Η 1η εγκατάσταση σε ψυχρό θάλαμο στους -25C° θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του χρόνου.

Η αποκλειστική συνεργασία του Ομίλου με την FORWARD X είναι γεγονός, και έτσι το αυτοκινούμενο AGV περονοφόρο APEX έδειξε τις δυνατότητες του live, εξοπλισμένο με αισθητήρες και λογισμικό για ασφαλή διακίνηση παλετών με ακρίβεια και απόλυτη αυτονομία!

Σχεδιασμένο για να μετράει κάθε είδους συσκευασία σε όλες τις διαστάσεις, όγκο και βάρος με ταχύτητα και ακρίβεια, το CUBISCAN 100 παρουσιάστηκε live για 1η φορά στην Ελληνική Αγορά και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις!

Δε θα μπορούσαν να λείπουν από το περίπτερο λύσεις G2P (Goods to person) όπου οι επισκέπτες είδαν από κοντά πως ένα ολόκληρο σύστημα ραφιού γεμάτο προϊόντα μπορεί να κινηθεί στον χώρο μέσω των QUICKTRON AMRs και να φτάσει με ασφάλεια στον σταθμό (picking workstation) που του έχουμε ορίσει.