Η Vendora, η μεγαλύτερη ελληνική πλατφόρμα αγγελιών για μεταχειρισμένα και καινούργια αντικείμενα, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εισάγει την υπηρεσία ‘Αγόρασε τώρα’ για αγγελίες της. Στο πλαίσιο της πρωτοποριακής αυτής υπηρεσίας, οι πωλητές μεταχειρισμένων και καινούργιων αντικειμένων μπορούν πλέον να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές για τις πωλήσεις τους. Παράλληλα, οι αγοραστές έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν εύκολα και άμεσα μεταχειρισμένα αντικείμενα μέσω Διαδικτύου, με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη προστασία από πιθανόν κακόβουλες ενέργειες.

Ένα από τα μεγάλα θετικά της πανδημίας του Covid-19 στην Ελλάδα, ήταν η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης και η ραγδαία αύξηση των online συναλλαγών. Πλέον, 6 στους 10 Έλληνες πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Ωστόσο, αυτή η θετική τάση έχει και κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες, μιας και τα πιθανά θύματα κακόβουλων χρηστών είναι περισσότερα από ποτέ. Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, σύμφωνα με έρευνα της οποίας, οι online απάτες στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η κατάσταση δεν είναι και πολύ διαφορετική. Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, το Facebook Marketplace είναι πλέον το αγαπημένο μέσο στην Αμερική για online απάτες. Η έλλειψη τμήματος εξυπηρέτησης πελατών και ο ελλιπής έλεγχος ποιότητας των αγγελιών το καθιστούν ως ένα από τα πιο εύκολα κανάλια για εξαπάτηση

Η Vendora προστατεύει τον Έλληνα καταναλωτή

Η Vendora προστατεύει αγοραστές και πωλητές από τέτοιες ενέργειες, μιας και η πλατφόρμα ενεργεί ως αξιόπιστος διαμεσολαβητής που συλλέγει, κρατά και εκπληρώνει την πληρωμή μόνο όταν ικανοποιηθεί τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής.

Η υπηρεσία στο εξωτερικό είναι γνωστή ως “escrow service”. Όταν ο αγοραστής κάνει μια αγορά, πληρώνει τον πιστοποιημένο μεσάζοντα (όπως το Vendora.gr στην προκειμένη περίπτωση), ο οποίος στην συνέχεια ενημερώνει τον πωλητή πως ολοκληρώθηκε η πληρωμή και τον καθοδηγεί κατά την αποστολή του δέματος. Αφού ο αγοραστής λάβει και εγκρίνει το δέμα, ο μεσάζοντας ελευθερώνει την πληρωμή στον πωλητή.

Η απόφαση της Vendora να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της υπηρεσίας, ακολουθεί μια διεθνή τάση στις διαδικτυακές πλατφόρμες που έχει σαν σκοπό την διευκόλυνση και ομαλοποίηση των διαδικασιών πληρωμής και αποστολής δεμάτων.

Στο εξωτερικό, πλατφόρμες με αγγελίες μεταχειρισμένων αντικειμένων όπως η Leboncoin στη Γαλλία, ήδη προσφέρουν τις συγκεκριμένες λύσεις σε μεμονωμένους πωλητές. Στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της Vendora, οι ασφαλείς και απλές συναλλαγές είναι πλέον διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες της. Από τις εκατοντάδες συναλλαγές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό εξαπάτησης.

Σχετικά με τη Vendora

Έχοντας ιδρυθεί το 2017, η Vendora είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και κορυφαία πλατφόρμα αγγελιών στην Ελλάδα. Η Vendora προσφέρει σε ιδιώτες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων την ευκαιρία να πουλήσουν ή να αγοράσουν νέα και μεταχειρισμένα αντικείμενα ευκολότερα και ασφαλέστερα από τον ανταγωνισμό. Με πάνω από 250.000 αγγελίες σε 20+ κατηγορίες και πάνω από 1.5 εκ επισκέψεις τον μήνα, η Vendora είναι πλέον η Νο 1 επιλογή για πολλούς. Μάλιστα, η συνολική αξία των αντικειμένων που άλλαξαν χέρι μέσω της πλατφόρμας το 2021 αγγίζει τα 15 εκ ευρώ.  Στην Vendora λοιπόν, θα βρεις τα πάντα. Από καινούργιο κινητό τηλέφωνο, μέχρι καναπέ, κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών ή δερμάτινο μπουφάν.