Τη δυναμική των εφαρμογών AI στο e-Commerce στην πράξη παρουσίασε ο CCO κ. Ιάσων Καταρόπουλος 

Το e-Commerce Conference 2021, το κορυφαίο συνέδριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 14 και 15 Απριλίου 2021, με Χρυσή Χορηγία από την ATCOM. Στο πρόγραμμα ομιλητών του συνεδρίου συμμετείχε ο κ. Ιάσων Καταρόπουλος, Chief Commercial Officer της ATCOM, με τοποθέτηση που είχε τίτλο “Real life, real results: applied AI for conversion optimisation”.

Στην ομιλία του, ο κ. Καταρόπουλος παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή τεχνολογιών Machine Learning και Τεχνητής Νοημοσύνης στο e-commerce, παραθέτοντας απτές εφαρμογές αυτών μέσα από πραγματικά σενάρια, τα οποία είναι υλοποιήσιμα στο σήμερα.

Αναφερόμενος αρχικά στις εφαρμογές σε επίπεδο εξατομίκευσης (personalisation) και προτεινόμενων προϊόντων (product recommendation), στη συνέχεια εστίασε στη χρήση του AI για τη διασφάλιση της αποδοτικότητας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε μηχανισμούς που επιτρέπουν την ανίχνευση αποκλίσεων από την ομαλότητα σε όλα τα στάδια της λειτουργίας του (anomaly detection), καθώς και τη βελτιστοποίηση της τιμολογιακής στρατηγικής του (price optimisation). Ολοκληρώνοντας, ο κ. Καταρόπουλος υπογράμμισε τρόπους με τους οποίους οι retailers θα μπορούσαν να εισάγουν τέτοιες τεχνολογίες στην ευρύτερη λογική τους, ώστε να καρπωθούν σημαντικά αναδυόμενα οφέλη.