21/7/2012 – Αθήνα: Ο GRECA (Greek e-Commerce Association) – ή ελληνικά Ε.Σ.Η.Ε. (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, έλαβε συγχαρητήρια επιστολή για την ίδρυση του από την ΕΣΕΕ, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Η Διοικούσα Επιτροπή του GRECA δήλωσε την ικανοποίησή της για αυτή την κίνηση και ευχαρίστησε θερμά την Διοίκηση της ΕΣΕΕ για την πρωτοβουλία της.


Ο πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καρανίκας της ΕΣΕΕ είχαν δηλώσει: «Παρακαλώ δεχθείτε τα συγχαρητήρια της Διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την ίδρυση του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Η σύσταση του Συνδέσμου σας έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και μπροστά σας έχετε την δύσκολη αποστολή να υποστηρίξετε, λειτουργικά και θεσμικά, τον κλάδο των διαδικτυακών συναλλαγών, ο οποίος σημειώνει στις ημέρες μας ιδιαίτερη ανάπτυξη.» Συμπλήρωσαν επίσης ότι «ΕΣΕΕ θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας, ώστε να υποστηρίξει με τις υποδομές της το έργο σας, όταν και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο».

Ο πρόεδρος Νίκος Γουλής και η γενική γραμματέας Κατερίνα Καραγιάννη της GRECA αφού ευχαρίστησαν τη διοίκηση της ΕΣΕΕ για την συγχαρητήρια επιστολή, απάντησε μεταξύ άλλων: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι στην αποστολή του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου θα έχουμε την υποστήριξη και βοήθεια της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Με μεγάλη χαρά αποδεχόμαστε την πρόταση για συνάντηση που θα σηματοδοτήσει την αρχή της συνεργασίας μας»


Εκπρόσωποι των 2 φορέων αναμένεται να ορίσουν συνάντηση για την έναρξη της συνεργασίας τους το αμέσως επόμενο διάστημα.