Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A  δεσμεύεται να πραγματοποιεί διαρκείς έρευνες για να εντοπίσει πως εξελίσσονται οι τάσεις της αγοράς έτσι ώστε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύψουν για το λόγο αυτό δημιούργησε αυτή την σελίδα με στόχο την διαρκή ενημέρωση του κλάδου με όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε, ώστε να υπάρχει ένα μοναδικό σημείο πληροφόρησης.Ακόμα Υψηλότερο Σκαλοπάτι για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο τον Απρίλιο .Η Εβδομαδιαία Δαπάνη των Ελλήνων Ακούμπησε το +171% σε Σχέση με Πέρσι.

Αύξηση έως και 171% εβδομαδιαίως, σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2019, παρατηρήθηκε στην καταναλωτική δαπάνη προϊόντων σε ηλεκτρονικά καταστήματα από Έλληνες τον Απρίλιο, δημιουργώντας νέο ρεκόρ μετά τον Μάρτιο που ξεκίνησε η περίοδος της καραντίνας. 

Τηλεοπτική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης του κοινού για τους ανθρώπους του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τον GR.EC.A

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A)  έχοντας ως στόχο την υποστήριξη του Ελληνικού e-commerce, σε συνεργασία και με την ευγενική χορηγία της Ira Media προχώρησαν σε δημιουργία τηλεοπτικής καμπάνιας που απευθύνεται σε όλο το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό καθώς έχει στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις τεράστιες προσπάθειες και την κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνει το Ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο στην περίοδο της κρίσης COVID - 19. 

Ανακοίνωση του Ε.Φ.Ε.Τ σχετικά με το Ηλεκτρονικό εμπόριο τροφίμων & διαφημίσεις σχετικές με τον νέο κορωνοϊό

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων που πωλούν τρόφιμα μέσω e-shop να έλεγξουν τα προϊοντα και τις διαφημίσεις των προϊόντων που διακινούν ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή παραπλάνηση των καταναλωτών.

Online Workshop του GRECA για eCommerce Logistics αυτή την Πέμπτη στις 4μμ

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των καιρών και παρατηρώντας τις προκλήσεις που έχει προκαλέσει ο COVID 19 στις παραδόσεις προϊόντων που παραγγέλνουν online οι καταναλωτές, ο GR.EC.A διοργανώνει Online Workshop μεταξύ e-shopscourierslast-mile delivery services3PLs & logistics συμβούλους με στόχο να βρεθούν πρακτικές λύσεις.


Έως και 134% Εβδομαδιαίως Αυξάνεται η Δαπάνη Ελλήνων σε Ηλ. Καταστήματα Προϊόντων

Σύμφωνα με έρευνα του GRECA, του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου με την συνεργασία των BestPrice, Google & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.

Καμπάνια Ευαισθητοποίησης για τους ανθρώπους του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τον GR.EC.A

O GR.EC.A σε συνεργασία και με την ευγενική χορηγία της Acrossmedia241, δημιούργησαν την καμπάνια ῾᾽Μένουμε Σπίτι και οι Άνθρωποι του e-commerce δίπλα μας!᾽᾽
Η καμπάνια θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου. Έχει στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις τεράστιες προσπάθειες και την κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνει το Ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο στην περίοδο της κρίσης COVID - 19.

Πρακτικές Συμβουλές eCommerce εν μέσω COVID-19

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα ηλεκτρονικά καταστήματα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να ενισχύσουν τη θέση τους στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. 
Mετά από επαφές μας με στελέχη και εταιρείες του κλάδου , συγκεντρώσαμε τις παρακάτω συμβουλές σε ένα σύντομο οδηγό.

COVID-19: Χρήσιμα Insights και Tips για τα eshop μόδας από το GLΑΜΙ

Δείτε insights ,προτάσεις και παραδείγματα, που  συγκέντρωσε το GLAMI σχετικά με τον κλάδο του online fashion για να εκμεταλλευτείτε τη δυναμική των online πωλήσεων σε μία παρουσίαση - οδηγό.

Πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για την Υποστήριξη Μέρους του Κλάδου Ηλεκτρονικού Εμπορίου που Πλήττεται από τις Επιπτώσεις του COVID 19

Μετά τις έκτακτες εξελίξεις εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού COVID 19, το Δ.Σ. του GRECA προχώρησε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει μέρος του κλάδου που πλήττεται. 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας :Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων

ΑΑΔΕ: Ψηφιακές διευκολύνσεις στα Τελωνεία για την εξυπηρέτηση του εμπορίου


Δείτε τη λίστα με τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν προσωρινά στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί έναντι της εξάπλωσης του κορoνοϊού