Το συνέδριο Infolaw επιστρέφει: Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια και Πλατφόρμες στο επίκεντρο του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν το Lawspot και η ELSA Greece
Το Lawspot.gr και η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας (ELSA Greece), διοργανώνουν το συνέδριο InfoLaw 2024 με τίτλο
«Ρυθμίζοντας την Ψηφιακή Καινοτομία: Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια και Πλατφόρμες»
Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται από την Athens Legal Tech και την Ελληνική Ένωση για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας.
Σε συνέχεια δύο εξαιρετικά επιτυχημένων συνεδρίων, το τρίτο Infolaw θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2024 στο Αμφιθέατρο “Μιλτιάδης Έβερτ” της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να παράσχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την άνοδο και την αλληλεπίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Κυβερνοασφάλειας και των Online Πλατφορμών, καθώς και την επίδραση των ρυθμιστικών επιλογών σε νομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Το Συνέδριο θα πλαισιωθεί από καταξιωμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό κόσμο, ρυθμιστικές αρχές, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και το χώρο της τεχνολογίας.
Το συνέδριο αποτελείται από τρεις συνεδρίες (roundtables):
Η πρώτη θα επικεντρωθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την ΑΙ Act, όπως η χρήση ΤΝ από αρχές επιβολής νόμου, η εκτίμηση αντικτύπου στα θεμελιώδη δικαιώματα (FRIA), η ρύθμιση των συστημάτων ΤΝ γενικού σκοπού (General Purpose AI), ο ρόλος των αρμόδιων αρχών και η εποπτεία.
Η δεύτερη θα περιστραφεί γύρω από τις εξελίξεις στην Κυβερνοασφάλεια, όπως η Οδηγία NIS 2 και η εφαρμογή της στην Ελλάδα, η σχέση ΤΝ και κυβερνοασφάλειας, η ασφάλεια στο cloud, οι πιστοποιήσεις και οι εκπαιδεύσεις.
Η τρίτη θα ασχοληθεί με ζητήματα ρύθμισης online πλατφορμών, όπως η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) και η εφαρμογή της στην Ελλάδα, η στοχευμένη διαφήμιση, η παροχή δεδομένων ως αντάλλαγμα για υπηρεσίες, τα dark patterns και η ευθύνη των ενδιάμεσων.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί workshop με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη”, το οποίο θα αναδείξει τις τρέχουσες αντιλήψεις και συνθήκες της χρήσης εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης στο νομικό επάγγελμα, θα σταχυολογήσει πρακτικές εφαρμογές και θα μελετήσει περιπτώσεις επίδρασης της Τεχνοηθικής σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.