Τον Απρίλιο συνεχίζεται ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων ExportReady Master του ΣΕΒ «Πως να γίνετε ExportExperts» με θέμα “Φορολόγηση στο διεθνές εμπόριο ”

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η στήριξη των εξαγωγικά ανερχόμενων επιχειρήσεων στην ταχύτερη ανάπτυξη των εξαγωγών τους.

Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από ομιλητές, έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, για τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις τελωνειακές διαδικασίες και τον ΦΠΑ, τον περιορισμό του κόστους στην χώρα προορισμού, η πιστοποίηση της καταγωγής προϊόντων η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή δασμολογικών επιβαρύνσεων στην χώρα προορισμού, τα κίνητρα των εξαγωγέων στην Ελλάδα, για τις υποχρεώσεις ΦΠΑ και διευκολύνσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τo σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων, από όλους τους κλάδους, που επιθυμούν να βελτιώσουν τις εξαγωγικές τους ικανότητες, να αυξήσουν την εξαγωγική τους δυναμική, και να βελτιώσουν τις στρατηγικές αποφάσεις τους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο πλέγμα τελωνειακών και φορολογικών γνώσεων σχετικά με την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ενημέρωση για το νέο πακέτο μέτρων για τον ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και την ενημέρωση για τα βασικά χαρακτηριστικά και συμπεράσματα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ε.Ε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου, 2022 μεταξύ 15.00 – 17:00 μ.μ. και θα μεταδοθεί μέσω πλατφόρμας zoom.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη του ΣΕΒ και GR.EC.A. Για τα μη μέλη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Δικτύων & Περιφερειακής Πολιτικής (κα A. Γκουνέλα, Τ: 211 5006 107, E: ir@sev.org.gr)