Έλα κι εσύ στο Start For Future Summit: The Athenian Nexus και γνώρισε το ευρωπαϊκό startup οικοσύστημα!

Φέτος, το  Start For Future (SFF) Summit έρχεται στην Αθήνα! Με τη διοργάνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin, το Athenian Nexus Summit θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Ωδείο Αθηνών και στο χώρο του Κέντρου ACEin (Τροίας 2, Αθήνα). Παρόντες θα είναι όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, σε ένα διήμερο-γιορτή για το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα, με συζητήσεις, παρουσιάσεις, workshops, δράσεις και ευκαιρίες networking.

Το φετινό Start For Future Summit 2024: “The Athenian Nexus” επικεντρώνεται κυρίως στους θεματικούς τομείς του DeepTech, της Κυκλικής Οικονομίας, καθώς και του Πολιτισμού & του Τουρισμού.

Την πρώτη μέρα το συνέδριο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές που θα δώσουν μία συνολική εικόνα για το τι επικρατεί στο ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοσύστημα στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας. Πολυαναμενόμενο γεγονός της ημέρας θα είναι το Investor Day με σημαντικούς εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου περισσότερες από 30 startups θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα.

Ξεκινώντας τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί το co-creation workshop. Στόχος του θα είναι η παραγωγή προτάσεων από ειδικούς & εμπειρογνώμονες. Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, των πανεπιστημίων και της αγοράς και θα κληθούν να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένες προκλήσεις για τη βελτίωση του αθηναϊκού & ευρωπαϊκού οικοσυστήματος. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με το International Startup Competition: The “Athenian Agora” Awards όπου τουλάχιστον 30 επιχειρηματικές ομάδες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους και θα λάβουν μοναδικά βραβεία.

Ποιους αφορά;

  • Επιχειρηματικές ομάδες που επιθυμούν να συνδεθούν με το ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοσύστημα και αναζητούν συνεργάτες ή/και πελάτες.
  • Επενδυτές και Business Angels που αναζητούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες προς χρηματοδότηση.
  • Μεγάλους οργανισμούς και εδραιωμένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να γνωρίσουν το οικοσύστημα καινοτομίας, να συμμετέχουν στη δημιουργία προκλήσεων και να συνεργαστούν με φιλόδοξες νεοφυείς εταιρείες.
  • Κυβερνητικούς φορείς που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε μια δημιουργική κοινότητα για τη συν-δημιουργία λύσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.
  • Μέλη του ακαδημαϊκού κόσμου (καθηγητές, ερευνητές, φοιτητές) που επιθυμούν να δικτυωθούν και να βρουν ευκαιρίες για συνεργασία.

Τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα και θα τα βρείτε εδώ. Ισχύει Early Bird έκπτωση μέχρι 15 Απριλίου!

Σας περιμένουμε σε ένα μοναδικό διήμερο αφιερωμένο στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία! Μην το χάσετε!