«Αγώνας ταχύτητας και αντοχής ταυτόχρονα»

Για 4η φορά το συνέδριο που αφορά αποκλειστικά τα logistics του e-commerce θα διεξαχθεί live διαδικτυακά από το SUPPLY CHAIN INSTITUTE με την επιστημονική υποστήριξη της PLANNING την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 13:30.

Το επόμενο διάστημα προβλέπεται κρίσιμο! Με Black Friday, Χριστουγεννιάτικες αγορές και εποχιακές εκπτώσεις υπό το καθεστώς της προστασίας από τον Covid, προμηνύεται έξαρση των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Είναι επείγουσα και επιτακτική η ανάγκη οι επιχειρήσεις –όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρομεσαίες & οι μικρές- να αναπτύξουν μια ισχυρή παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ικανοποιημένους πελάτες. Απαιτούνται ενέργειες και διαδικασίες στις αποθήκες, στα κέντρα διανομής και στο last mile ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν data, όλες οι τάσεις, τα benchmarks, οι βέλτιστες πρακτικές και μελέτες περίπτωσης που αλλάζουν τον δυναμικό και αναπτυσσόμενο κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το 4ο συνέδριο e-commerce θα ξεκινήσει με την παρουσίαση του Keynote Speaker Gerry Mattios, Partner Supply Chain and Global Trade Expert Singapore της BAIN & COMPANY, βάζοντας στο επίκεντρο στρατηγικά θέματα όπως sustainability, φορολογία των εκπομπών ρύπων, αύξηση τιμών, προμήθειες & ελλείψεις προϊόντων. Θα απαντήσει σε καίρια ερωτήματα όπως αν τα “supply chain shocks’’ που παρουσιάστηκαν το 2021 είναι προσωρινά ή κάποια από αυτά μόνιμα.

To 2021 οι εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα «κωλύματα» στην ιστορία της παγκόσμιας παραγωγής και ναυτιλίας. Το εύρος των προβλημάτων είναι μεγάλο: από την έλλειψη containers και κατά συνέπεια η μειωμένη διαθέσιμη χωρητικότητα για την διεκπεραίωση των αποστολών, μέχρι το κλείσιμο των λιμανιών και των τερματικών εμπορευματικών κέντρων λόγω της πανδημίας.

Προβλέπεται βελτίωση σύντομα; Ορισμένες από αυτές τις αιφνίδιες αλλαγές δεν είναι τόσο παροδικές. Οι εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας προετοιμάζονται για την νέα αιφνίδια κανονικότητα και ως εκ τούτου χτίζουν πιο αξιόπιστες δραστηριότητες ειδικά στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Πέρα από την τρέχουσα κατάσταση, έρχονται επίσης νέοι κανόνες και κανονισμοί που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή όπως οι εκπομπές άνθρακα και η διαχείριση των αποβλήτων. Αυτά θα επηρεάσουν τόσο το κόστος όσο και τις λειτουργίες των logistics. Οι παγκόσμιες εταιρείες logistics προετοιμάζονται για τους κλυδωνισμούς που θα δεχτούν λόγω της εισβολής των αιφνίδιων αλλαγών που θα επηρεάσουν τις δραστηριότητές τους τα επόμενα 3-5 χρόνια.

Στη συνέχεια, η πρώτη ενότητα θα παρέχει προτάσεις και λύσεις ειδικά για την εποχή των υψηλών πωλήσεων που έρχεται και τη στρατηγική σημασία του τελευταίου μιλίου που είναι απαραίτητη για το βέλτιστο customer satisfaction.

Στην 2η ενότητα του συνεδρίου θα εξετάσουμε την κατάλληλη smart αποθήκη για να υποστηρίξει peak season sales. To συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τον κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλο να συντονίζει τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τις ενδιαφέρουσες απόψεις 3 στελεχών ηλεκτρονικού εμπορίου και συμπεράσματα. Το συνέδριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και Διευθυντικά Στελέχη e-shops, ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων Omni-channel επιχειρήσεων, COOs και logistics managers επιχειρήσεων e-commerce, CEO, COOs, εμπορικούς διευθυντές και άλλα διευθυντικά στελέχη εταιρειών 3PL, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων courier, διευθυντικά στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μεταφορών και διανομής, προμηθευτές συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών, προμηθευτές εξοπλισμού και τεχνολογιών αποθηκών, προμηθευτές λογισμικού διαχείρισης λειτουργιών αποθήκης και αποθεμάτων.

Το συνέδριο στηρίζουν: Event Sponsor 2021: ΠΑΕΓΑΕ, Μέγας Χορηγός: MANTIS, Χρυσοί Χορηγοί: ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ, AFTER SALES PRO (formerly known as EasyShipping), ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, LOGIKA, Χορηγοί: ERGANET, TOYOTA MATERIAL HANDLING, GOLDAIR CARGO, Χορηγοί επικοινωνίας: Logistics & Management, metaforespress.gr, Supply Chain & Logistics, Troxoi & Tir, supply-chain.gr, Car & Truck, FNB DAILY, BNB DAILY

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα των ILME & GRECA.