17/06/2020

Το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης για την κλαδική έρευνα στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πλέον διαθέσιμο

Διαθέσιιμο είναι πλέον το βίντεο της  τηλεδιαβούλευσης για το ηλεκτρονικό εμπόριο που πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιόκτητου συστήματος live streaming από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της σχετικής κλαδικής έρευνας. 

Η έναρξη και η εισαγωγή στα θέματα της τηλεδιαβούλευσης έγιναν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό ενώ απεύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του GR.EC.A  Κατερίνα Φραϊδάκη και ο διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ Μιχάλης Μητσόπουλος. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:


  • «Το Διαδίκτυο ως Κανάλι Διανομής / Συμφωνίες και Περιορισμοί» με εισηγήτριες τις Εμμανουέλλα Τρούλη, επίκουρη καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αλεξάνδρα Μικρουλέα, αναπληρ. καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ) και συντονιστή τον Ανδρέα Θέμελη, επίκουρο εισηγητή Ε.Α.
  • «Ο Ρόλος των Ψηφιακών Πλατφορμών στο Σύγχρονο Εμπόριο» με εισηγητές την Κωνσταντίνα Μπανιά, νομική σύμβουλο, Ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Ένωση, τον Μιχαήλ Ιακωβίδη, καθηγητή London Business School και τον Ασημάκη Κομνηνό, δικηγόρο, White & Case LLP) και συντονιστή τον Παντελή Μπορόβα, επίκουρο εισηγητή Ε.Α. 

  • «Αλγόριθμοι και BIG DATA» με εισηγητές την Ελπίδα Βαμβακά, δικηγόρο, Homo Digitalis και τον Γεώργιο Πετρόπουλο, Marie Curie Skłodowska Research Fellow, MIT Sloan School of Management & Bruegel και συντονιστή τον Ιωάννη Αποστολάκη, επίκουρο εισηγητή Ε.Α. 
  • «Ζητήματα (υπερ-)ρύθμισης και Υποδομών στο Ψηφιακό Περιβάλλον» με εισηγητές την Αθηνά Βουνάτσου, Senior Advisor, Τομέας Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ, τον Παναγιώτη Γκεζερλή, GR.EC.A, Convert Group και τον Αντώνιο Δρόσο, Managing Partner Rewheel και συντονιστή τον Διομήδη Σπινέλλη, καθηγητή, πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης μπορείτε να το παρακολουθήσετε είτε από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού είτε απευθείας στο Κανάλι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο YouTube.