Αυξάνει σημαντικά το αποτύπωμα του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου όπου πλέον αριθμεί περισσότερα από 450 Μέλη έχοντας αυξήσει τη βάση του κατά 70% από την αρχή της θητείας του Δ.Σ.

Μέσα μόλις σε ένα έτος υπερδιπλασίασε τον αριθμό των καταστημάτων που έχουν λάβει την πιστοποίηση. Μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από 300 ηλεκτρονικά καταστήματα ενώ το 2019 ξεκίνησε επίσημα Ο GR.EC.A μηχανισμό επαναξιολόγησης για τα καταστήματα που έχουν ήδη την πιστοποίηση.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, η οποία έλαβε μέρος στις 19 Ιουνίου 2019 στο Gazarte. Τα μέλη ενημερώθηκαν και ψήφισαν και ενέκριναν ομόφωνα όλα τα Θέματα της Ημερησίας Διάταξης.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν 2 E-commerce Networking Days στο Gazarte με περισσότερα από 300 στελέχη από το χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου να δίνουν το παρόν. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να συναντηθούν, να κάνουν επαγγελματικές επαφές και να συζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ τους.

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) με αφορμή την «Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019». Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχε ως ομιλητής ο Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, και εκπρόσωποι ελληνικών e-shops.

Xαρακτηρίστηκε ως η πιο επιτυχημένη διοργάνωση από την αρχή του θεσμού με τη συμμετοχή των e-shops να είναι αυξημένη κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση!Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εβδομάδας έπαιξε η προώθηση της εβδομάδας μέσα από τον ψηφιακό τύπο, το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή των 4 συστημικών Τραπεζών, με προσφορές που ανακοίνωσαν μόνο για τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο GR.EC.A συνυπογράψε με τον Ε-commerce Europe επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για την ομαλή εισαγωγή της εφαρμογής της Ισχυρής Πιστοποίησης Πελατών (SCA) σχετικά με τις ηλεκτρονικές πληρωμές .Επίσης παρείχε τη βοήθεια του στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority – EBA), ώστε να καταρτίσει ένα ορθολογικό πλάνο υλοποίησης των αλλαγών που θα έρθουν.

Ο Μάκης Σαββίδης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με μέλη του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με εκπροσώπους του Ecommerce Europe.

Ο κ. Σαββίδης συναντήθηκε με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την Εύα Καϊλή από την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών καθώς και με τους ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κωνσταντίνο Αρβανίτη από τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο GR.EC.A διοργάνωσε Ημερίδα για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων για τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή οδηγία για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμών.
H ημερίδα είχε την συμμετοχή εκπροσώπων από την Τράπεζα της Ελλάδος,Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Mastercard , Cardlink, Everypay.

Ο GR.EC.A συμμετέχει ενεργά στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων επί του Κανονισμού(ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης που σύστησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

 Ο GR.EC.A συναντήθηκε με εκπροσώπους της Α.Α.Δ.Ε με στόχο την διευκόλυνση των επιχειρήσεων και την δημιουργία από την Α.Α.Δ.Ε. διαδικτυακής υπηρεσίας για την υποστήριξη των ελέγχων που απαιτούνται και τη διεκπεραίωση των συναλλαγών σε συνέχεια της εγκυκλίου ΠΟΛ 1150/2017, και στα πλαίσια εφαρμογής της παραγράφου 5 του άρθρου 39α του Κώδικα Φ.Π.Α.

Ο GR.EC.A συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα: “Ημερίδα No Deal Brexit, Προετοιμασία της Δημόσιας Διοίκησης και Επιχειρήσεων για την περίπτωση αποχώρησης του Η.Β. από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία” που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο δράσεων για την διάχυση της πληροφόρησης για τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Δημόσια Διοίκηση σχετικά με την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου άτακτου Brexit.

Η Κατερίνα Φραϊδάκη, Πρόεδρος του GR.EC.A, εγκαινίασε τις εργασίες του κεντρικού συνεδρίου της ECDM Expo Southeastern Europe 2019 και στην ομιλία της παρουσίασε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας.Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ο GR.EC.A συμμετείχε με στελεχωμένο περίπτερο ως εκθέτης στο E- Commerce Expo.

Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο Συνέδριο e-Business & Social Media World με θεματικό τίτλο «Tune into The Cross-Channel» ,στο Divani Caravel Hotel.

Ο GR.EC.A συμμετείχε με με περίπτερο στην έκθεση καθώς και με συμμετοχή στις ομιλίες του συνεδρίου.