Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ACS, καθώς πρόσφατα «ανέβηκε» η νέα ιστοσελίδα της εταιρείας (https://www.acscourier.net/), στην οποία παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον επισκέπτη να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, τα εργαλεία και τις λειτουργίες αυτής και μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, προσφέροντας τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία στην εξυπηρέτησή του και στην επικοινωνία του με την ACS.

Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλεφώνου, μεταξύ άλλων, έχει τη δυνατότητα:

Ο επισκέπτης της νέας ιστοσελίδας της ACS έχει ακόμα τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την εταιρεία, για όλα τα νέα και τις δραστηριότητές της, καθώς βέβαια και για το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών της.

Η νέα ιστοσελίδα της ACS δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της διαδικτυακής πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των πελατών της εταιρείας, αλλά και του ευρύτερου κοινού και έρχεται να προστεθεί στις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που υλοποιεί και αφορούν στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη-αποστολέα, αλλά και του πελάτη-παραλήπτη. Ενδεικτικά αναφέρονται η παράδοση σε γειτονικό ή φιλικό πρόσωπο με PIN, η επέκταση των σημείων παραλαβής και παράδοσης αποστολών «ACS Smart Points» με νέες αυτόματες «έξυπνες θυρίδες» (smart lockers) και η δυνατότητα ηλεκτρονικής κλήσης courier μέσω της εφαρμογής ACS Mobile App. Επίσης σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία Estimated Time of Arrival (ΕΤΑ) μέσω κινητού, η οποία θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς θα επιτρέπει στον πελάτη-παραλήπτη  να επιλέγει ο ίδιος το χρονικό περιθώριο που θα παραλάβει την αποστολή του, διευκολύνοντάς τον στη διαχείριση του χρόνου του και μηδενίζοντας τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες παράδοσης αποστολών από την ACS, μεγιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το σύνολο των παραδόσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικά με την ACS

Η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες Μ.Α.Ε.Ε., εταιρεία του Ομίλου Quest, λειτουργεί στην Ελληνική αγορά από το 1981 και αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, διακινώντας πάνω από 64 εκατομμύρια αποστολές (courier και post) ετησίως. Η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο αυτόνομο δίκτυο στην Ελλάδα, με περισσότερα από 600 σημεία εξυπηρέτησης (σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία) και πάνω από 3.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους, ενώ έχει αναπτύξει την αρτιότερη οργάνωση και τεχνογνωσία στο χώρο της. Προσφέροντας πάνω από 40 χρόνια στις επιχειρήσεις, τα e-shops και τα νοικοκυριά όλης της χώρας πλήρεις, αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες με βασικό γνώμονα την καινοτομία και το Customer Experience, η εταιρεία διαφοροποιείται σημαντικά από τις υπόλοιπες εταιρείες ταχυμεταφορών, καθώς πραγματοποιεί συνεχείς επενδύσεις σε καινοτόμα συστήματα, υποδομές, αυτοματισμούς και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες και λύσεις, για την πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των Πελατών της. Παράλληλα, στοχεύει διαρκώς στην ενίσχυση της κοινωνικής της συνεισφοράς, υλοποιώντας δράσεις μεγάλης εμβέλειας, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Περισσότερες πληροφορίες για την ACS στο www.acscourier.gr