• 17/06/2020

  Το βίντεο της τηλεδιαβούλευσης για την κλαδική έρευνα στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πλέον διαθέσιμο

  Διαθέσιιμο είναι πλέον το βίντεο της  τηλεδιαβούλευσης για το ηλεκτρονικό εμπόριο που πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιόκτητου συστήματος live streaming από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της σχετικής κλαδικής έρευνας. 

  Η έναρξη και η εισαγωγή στα θέματα της τηλεδιαβούλευσης έγιναν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό ενώ απεύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του GR.EC.A  Κατερίνα Φραϊδάκη και ο διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ Μιχάλης Μητσόπουλος. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 15/06/2020

  Συνέχεια στην Σημαντική Άνοδο για το Ελληνικό eCommerce και τον Μάϊο.

  Κάθε άλλο παρά επιστροφή στους “φυσιολογικούς” ρυθμούς ανάπτυξης του 25% ετησίως σημειώνει το ηλεκτρονικό εμπόριο προϊόντων στη χώρα μας, καθότι στο σύνολο του Μαΐου (εβδομάδα 18 έως 22) ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 107% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και παραπάνω από τετραπλάσιος από την αρχή του 2020.

  Εντύπωση προκαλεί ότι με την λήξη της καραντίνας οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν αυτόματα στο φυσικό δίκτυο των καταστημάτων, αλλά συνέχισαν να αγοράζουν online, δείχνοντας αυξημένη εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό κανάλι. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 11/06/2020

  Σημαντική Ενημέρωση για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης 2020 & των Εκλογών του Συνδέσμου

  Αγαπητά μέλη ,

   

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του GR.EC.A , αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη συνθήκη που έχει δημιουργήσει η πανδημία για τη συνάθροιση των μελών του Σωματείου και τη διεξαγωγή της ΓΣ καθώς και των αρχαιρεσιών με φυσική παρουσία, λόγω της απαγόρευσης συγκέντρωσης άνω των 10 ατόμων για την προστασία της υγείας των εκπροσώπων των μελών του Σωματείου και την αποφυγή διάδοσης του COVID-19, αποφάσισε τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της τακτικής ΓΣ και των αρχαιρεσιών εξ αποστάσεως και δη ηλεκτρονικά  την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 16.00    ,όπως προβλέπεται δυνάμει των άρθρων 12 παρ. 9 και 11 του Καταστατικού καθώς και του άρθρου 17 παρ. 6 .

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 11/06/2020

  Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης GR.EC.A. & Αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ_2020

  «Πρόσκληση»  των Μελών του Σωματείου με την  Επωνυμία

  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» και τον  Διακριτικό Τίτλο Ε.Σ.Η.Ε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 24 Ιουνίου 2020 (και επαναληπτική την 25 Ιουνίου 2020)

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 10/06/2020

  O GR.EC.A φορέας υποστήριξης στο 10ο Capital Link CSR Forum

  O GR.EC.A, θα είναι φορέας υποστήριξης, στo 10ο Ετήσιο Capital Link CSR Forum με θέμα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, σε ψηφιακή μορφή, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 04/06/2020

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A το e-Commerce Conference 2020

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A το e-Commerce Conference, το ετήσιο συνέδριο του Marketing Week για το ηλεκτρονικό επιχειρείν, ευθυγραμμίζεται με τα νέα δεδομένα, μεταφέρεται σε virtual περιβάλλον και γίνεται τριήμερο φέρνοντας στην σκηνή του μία all-star team διεθνών ομιλητών.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 13/05/2020

  Ακόμα Υψηλότερο Σκαλοπάτι για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο τον Απρίλιο

  Αύξηση έως και 171% εβδομαδιαίως, σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2019, παρατηρήθηκε στην καταναλωτική δαπάνη προϊόντων σε ηλεκτρονικά καταστήματα από Έλληνες τον Απρίλιο, δημιουργώντας νέο ρεκόρ μετά τον Μάρτιο που ξεκίνησε η περίοδος της καραντίνας. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 04/05/2020

  Στις 14 Μαΐου το “eCommerce in the Corona Era: Impact, Challenges and Opportunities”

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A θα διεξαχθεί το virtual Thought Leadership Session  “eCommerce in the Corona Era: Impact, Challenges and Opportunities”, γι’ αυτό και εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για τα μέλη του Συνδέσμου έκπτωση 10% στις εγγραφές.

  Το session, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Marketing Week στις 14 Μαΐου, θα καταπιαστεί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό επιχειρείν σήμερα και θα εξετάσει πώς θα καταφέρει ο κλάδος να διαχειριστεί και να κεφαλαιοποιήσει τα νέα δεδομένα.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 27/04/2020

  Τηλεοπτική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης του κοινού για τους ανθρώπους του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τον GR.EC.A

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A)  έχοντας ως στόχο την υποστήριξη του Ελληνικού e-commerce, σε συνεργασία και με την ευγενική χορηγία της Ira Media προχώρησαν σε δημιουργία τηλεοπτικής καμπάνιας που απευθύνεται σε όλο το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό καθώς έχει στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις τεράστιες προσπάθειες και την κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνει το Ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο στην περίοδο της κρίσης COVID - 19. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 14/04/2020

  Online Workshop του GRECA για eCommerce Logistics αυτή την Πέμπτη στις 4μμ

  Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των καιρών και παρατηρώντας τις προκλήσεις που έχει προκαλέσει ο COVID 19 στις παραδόσεις προϊόντων που παραγγέλνουν online οι καταναλωτές, ο GR.EC.A διοργανώνει Online Workshop μεταξύ e-shops, couriers, last-mile delivery services, 3PLs & logistics συμβούλους με στόχο να βρεθούν πρακτικές λύσεις. 

  Διαβάστε περισσότερα...