• 01/02/2021

  Ο GR.EC.A. υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου ELTRUN  "Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Μαθαίνοντας τις Πτυχές του eCommerce"

  Είστε μέλη του GR.EC.A και θέλετε εσείς ή τα στελέχη σας να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο; Επωφεληθείτε απο την  έκπτωση 20% που δίνει ο Σύνδεσμος στα μέλη του για το πρόγραμμα eLearning "Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Μαθαίνοντας τις Πτυχές του eCommerce" του Εργαστηρίου  Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν-ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως του Εργαστηρίου ELTRUN ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου 2021 και οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2021.  Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης. Δη λώστε συμμετοχή εδώ: https://bit.ly/2NYSwjH

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 29/01/2021

  Με την υποστήριξη του GR.EC.A το Συνέδριο «e-COMMERCE BUSINESS: Κοστολόγηση και Κερδοφορία»

  Υπό την υποστήριξη του GR.EC.A θα διεξαχθεί το Συνέδριο «e-COMMERCE BUSINESS: Κοστολόγηση και Κερδοφορία» από το Supply Chain Institute.

  Το συνέδριο, θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν την κοστολόγηση των e-shops, την αποθήκευση, τα αποθέματα & τα υλικά, τις αγορές & τις απαξιώσεις, το last mile & την παράδοση, επειδή το e-shop πρέπει να είναι κερδοφόρο.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 27/01/2021

  Συμπληρώστε έως 29/01 το ερωτηματολόγιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

  Αγαπητά μέλη,

   

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένωνυλοποιεί ένα νέο έργο σχετικά με τον κανονισμό GDPR με στόχο να απλουστευθεί η διαδικασία συμμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να υιοθετηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό ορθές πρακτικές σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα τα οποία αυτές επεξεργάζονται.

   

  Στα πλαίσια αυτού του έργου , καλούμαστε να συμμετέχουμε όλοι αφιερώνοντας μερικά λεπτά για την συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου με σκοπό την ορθότερη αποτύπωση των θέσεων του κλάδου  και την παροχή καλύτερης καθοδήγησης από την Αρχή στις επιχειρήσεις.

   

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 26/01/2021

  Ο GR.EC.A. συμμετείχε στο Ψηφιακό Εργαστήριο του ΣΕΒ «𝚮𝛌𝛆𝛋𝛕𝛒𝛐𝛎𝛊𝛋ά 𝛋𝛂𝛕𝛂𝛔𝛕ή𝛍𝛂𝛕𝛂: 𝛑𝛒𝛂𝛋𝛕𝛊𝛋ά 𝛆𝛒𝛄𝛂𝛌𝛆ί𝛂 𝛄𝛊𝛂 𝛍𝛆𝛔𝛂ί𝛆ς 𝛋𝛂𝛊 𝛍𝛊𝛋𝛒ές 𝛆𝛑𝛊𝛘𝛆𝛊𝛒ή𝛔𝛆𝛊ς»

  Ο GR.EC.A. συμμετείχε στο Ψηφιακό Εργαστήριο του ΣΕΒ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με θέμα «𝚮𝛌𝛆𝛋𝛕𝛒𝛐𝛎𝛊𝛋ά 𝛋𝛂𝛕𝛂𝛔𝛕ή𝛍𝛂𝛕𝛂: 𝛑𝛒𝛂𝛋𝛕𝛊𝛋ά 𝛆𝛒𝛄𝛂𝛌𝛆ί𝛂 𝛄𝛊𝛂 𝛍𝛆𝛔𝛂ί𝛆ς 𝛋𝛂𝛊 𝛍𝛊𝛋𝛒ές 𝛆𝛑𝛊𝛘𝛆𝛊𝛒ή𝛔𝛆𝛊ς», που πραγματοποιήθηκε στις 20/01/2021. 

  Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ. Φραϊδάκη Κατερίνα συμμετείχε και παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής ηλεκτρονικής αγοράς τονίζοντας την ανάγκη του ψηφιακού εκσυνγχρονισμού και δίνοντας βάση σε έναν πολύ σημαντικό όρο που είναι ο όρος του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Στο διαδικτυακό εργαστήριο συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την προσαρμογή των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων στην ταχύτατη στροφή καταναλωτών, προμηθευτών και εμπόρων σε ψηφιακά κανάλια συναλλαγών και επικοινωνίας.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 21/01/2021

  Τα GR.EC.A Friday’s Workshops έρχονται. Κράτησε τη θέση σου!

  Αγαπητά μέλη,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει να σχεδιάζουμε τα “GR.EC.A Friday's Workshops”, μια δική μας σειρά με webinars για το 2021, με στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση του κλάδου. 

  Τα GR.EC.A Friday’s Workshops αποτελούν μία πρωτοβουλία του GR.EC.A., η οποία αποτελεί εκπαιδευτικό θεσμό του Συνδέσμου με βασικό στόχο την εκπαίδευση των επαγγελματιών πάνω σε επίκαιρα θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου και εν γένει του ηλεκτρονικού επιχειρείν. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 18/01/2021

  10+1 εργαλεία που θα βοηθήσουν την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

  Αγαπητά μέλη,

  στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αναφορικά με την επερχόμενη διαδικτυακή ενημέρωση, που σκοπό έχει να παρουσιάσει στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας 10+1 εργαλεία που θα βοηθήσουν την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων.

  Η παρουσίαση των εργαλείων θα γίνει από την πλατφόρμα  Streamyard της Google και οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν από  live streaming στο κανάλι YouTube του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και θα υπάρχει δυνατότητα  γραπτών ερωτήσεων στο chat που θα είναι ορατό σε όλους τους συμμετέχοντες.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 13/01/2021

  Οι ανανεώσεις των συνδρομών μελών για το ημερολογιακό έτος 2021 έχουν ξεκινήσει

  Αγαπητά Μέλη,
   

  Ευχόμαστε δύναμη και υγεία για το νέο έτος. Εκ μέρους του Δ.Σ. του GR.EC.A. θα θέλαμε νασας ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνετε στο Σύνδεσμό μας. Νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη καθώς ο GR.EC.A. όλο και μεγαλώνει απαριθμώντας 500 μέλη - εταιρείες του κλάδου μας.
   

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι ανανεώσεις των συνδρομών μελών για το ημερολογιακό έτος 2021 έχουν ξεκινήσει και είναι πολύ σημαντική η άμεση καταβολή τους καθώς ξεκινάμε δυναμικά με τα GR.EC.A. Webinars για τα οποία βασική προϋπόθεση για την παρακολούθησή τους είναι να είστε οικονομικά ενήμεροι.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 24/12/2020

  Απολογισμός Δράσης 2020

  Αγαπητά μέλη,

  Καθώς αυτό το έτος πλησιάζει στο τέλος του, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίσαμε τους τελευταίους 12 μήνες και να προβληματιστούμε για το τι περιμένει την οικογένεια μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο το 2021.

  Η κρίση του COVID-19 έχει δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των κοινωνικών και οικονομικών δομών μας. Επιπλέον τόνισε περισσότερο από ποτέ τη σημασία του ψηφιακού τομέα για την παγκόσμια οικονομία, και συγκεκριμένα, τον βασικό ρόλο του ηλεκτρονικού εμπορίου για τη συνέχιση της παροχής αγαθών και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τη σημασία του για τις επικείμενες προσπάθειες ανάκαμψης.


  Διαβάστε περισσότερα...

 • 22/12/2020

  Click away: Σε λειτουργία η πλατφόρμα e-katanalotis για τα eshops και την αποστολή sms 

  Αγαπητά μέλη,

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και κατόπιν αιτήματος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), από σήμερα επεκτείνεται η λειτουργία της υπηρεσίας ραντεβού και για ηλεκτρονικά καταστήματα μέσα απο την ψηφιακή εφαρμογή e-καταναλωτής προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές να διασφαλίσουν με διαφάνεια και μηδενικό κόστος τις εμπορικές τους συναλλαγές κατά τη διαδικασία παράδοσης εκτός καταστήματος (click away).

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 15/12/2020

  Καταναλωτικά Δικαιώματα με τη μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος

  Αγαπητά μέλη,

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διευκρινίζει τα δικαιώματα που έχει ο καταναλωτής σε περίπτωση που το προϊόν που αγόρασε με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος (click away), δεν του ταιριάζει και θέλει να το επιστρέψει.

  Διαβάστε περισσότερα...