• 03/06/2015

  Πρωτοποριακό Benchmark Ηλ. Εμπορίου στην Ελλάδα από τον GRECA

  O GRECA, ο επίσημος φορέας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, λανσάρει στην Ελλάδα το eCommerce Benchmark, ένα πρωτοποριακό εργαλείο που επιτρέπει στα e-shops να συγκρίνουν ανώνυμα και με ασφάλεια την απόδοση τους στο eCommerce, με τις αντίστοιχες των ανταγωνιστών τους, έχοντας ως βάση 21 βασικούς δείκτες ηλεκτρονικού επιχειρείν (KPIs). Το eCommerce Benchmark υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον eCommerce Europe, τον επίσημο Ευρωπαϊκό θεσμό για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, που υλοποιεί και εφαρμόζει αυτό το εργαλείο.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 05/05/2015

  Μεγάλη Ανταπόκριση στο eCommerce Cross-border Cluster

  Με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση αντιμετώπισαν οι Έλληνες eTailers, την πρωτοβουλία του GR.EC.A., του εθνικού οργάνου για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, να δημιουργήσει το πλαίσιο για ένα Συνεργατικό Cluster Διασυνοριακού Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Στη πρώτη συνάντηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έδωσε το παρόν πλήθος ανώτατων και ανώτερων στελεχών, εκπροσωπώντας περισσότερα από 50 δημοφιλή Ηλεκτρονικά καταστήματα, που παρουσιάζουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα ή βρίσκονται σε σχεδιασμό της στρατηγικής εξαγωγών τους. Στηρίζοντας τη δυναμική της κίνησης αυτής, ο GR.EC.A. καλεί εκ νέου όλους τους ενδιαφερόμενους σε συνάντηση στις 12 Μαΐου, όπου θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι του eCommerce Europe, του Πανευρωπαϊκού Φορεά για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, με σκοπό να στηρίξουν έμπρακτα την πρωτοβουλία του Συνδέσμου.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 15/04/2015

  Cluster για το Διασυνοριακό Ηλ. Εμπόριο Δημιουργεί ο GRECA

  GRECA, το εθνικό όργανο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τις διαδικασίες δημιουργίας cluster για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο με στόχο να υποστηρίξει τα Ελληνικά e-shops στην εξαγωγική δραστηριότητά τους.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 08/04/2015

  O GRECA Ανακοινώνει Trustmark για τα Ελληνικά eShops

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.  – Greek Ecommerce Association), το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανακοινώνει τη θέσπιση Σήματος Αξιοπιστίας (Trustmark) στα Ελληνικά eShops σε συνεργασία με το Εργαστήριο ELTRUN. Σκοπός η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας των καταναλωτών, κατά τη διάρκεια των online συναλλαγών τους. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 07/04/2015

  O Φώτης Αντωνόπουλος αναλαμβάνει Νέος Πρόεδρος του GR.EC.A.

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.  – Greek Ecommerce Association), το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανακοινώνει ότι κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, από την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ο Φώτης Αντωνόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του Συνδέσμου.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 19/12/2014

  59% Αύξηση Πωλήσεων στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

  Με μεγάλη αποδοχή ανταποκρίθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι καταναλωτές και τα ηλεκτρονικά καταστήματα στο θεσμό της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που οργανώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου από τον GRECA, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GRECA, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπήρξαν και ηλεκτρονικά καταστήματα που δήλωσαν αύξηση πωλήσεων άνω του 200%.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 01/12/2014

  Ξεκίνησε σήμερα η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

  Ξεκίνησε σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία διοργανώνεται από τον GR.EC.A., τον Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 21/11/2014

  eCommerce Networking Day

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA, οργανώνει πάλι μία ξεχωριστή εκδήλωση για την δικτύωση στελεχών του κλάδου. Το eCommerce Networking Day θα γίνει τη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 7:30 το βράδυ στον εντυπωσιακό χώρο Workshop Dionisis Sotovikis στη Σωρού 22 στο Μαρούσι.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 19/11/2014

  Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

  Ο GRECA οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, το οποίο θα επικοινωνηθεί με μια σειρά ενεργειών δημοσιότητας, πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 24/10/2014

  Δωρεάν Έρευνες Ηλεκτρονικού Εμπορίου στα μέλη του GRECA

  Ο GR.EC.A. ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε, άνευ κόστους για τα μέλη του, αναλυτικές έρευνες για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ευρώπη, των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει τα €6.000, σε απευθείας αγορά τους από τον eCommerce Europe.

  Διαβάστε περισσότερα...