• 24/02/2021

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) & η DHL ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, με στρατηγικό στόχο την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου

  Η DHL Express Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα τον κλάδο του e-Commerce μέσω της συνεργασίας της με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A, ανακοινώνοντας τη στρατηγική συνεργασία τους, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 14/01/2021

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου και η Eurobank ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, με στρατηγικό στόχο την υποστήριξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - Ε.Σ.Η.Ε. (GR.EC.A.) και η Eurobankανακοινώνουν τη συνεργασία τους, με στρατηγικό στόχο την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

   

  Έχοντας ως κοινή επιδίωξη την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και την υποστήριξη των αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου μετά την πανδημία, οι δύο πλευρές θέτουν τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο επικεντρώνουν τις ενέργειές τους στην εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες λύσειςe-payments και στη βέλτιστη αξιοποίησή τους, μέσα από το πρόγραμμα GR.EC.A Friday’s Workshops. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του GR.EC.A. που ξεκίνησε πριν από πέντε (5) χρόνια και έχει βρει ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση στο ελληνικό επιχειρηματικό κοινό και η οποία θα χορηγείται από την Eurobank.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 11/12/2020

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η θέση του GR.EC.A για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο

  Αθήνα 11 Δεκεμβρίου 2020

   

  Το Δ.Σ του GR.EC.A τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού eCommerce και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με καταστήματα, φορείς και εταιρείες ταχυμεταφορών, ώστε να έχει μια συνολική εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες.

   

  Από το ξεκίνημα του πρώτου lockdown έγιναν σημαντικές επενδύσεις, τόσο σε υποδομές, αλλά και σε προσωπικό. Μέσα από τις επενδύσεις αυτές το ελληνικό ηλ. Εμπόριο κατάφερε να τριπλασιάσει τον όγκο παραγγελιών που μπορεί να εξυπηρετήσει, δυναμική που είναι 30% μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που θα χρειαζόταν για να ανταπεξέλθει στον όγκο του πρώτου Lockdown. Αυτό μάλιστα έγινε εφικτό σε πάρα πολύ σύντομο διάστημα και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 30/11/2020

  Δελτίο Τυπού: Μεγάλη αύξηση των online αγορών στην Black Week/Friday

  Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2020

   

  Ιστορικό υψηλό για τις ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων από Έλληνες καταναλωτές σημειώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε με αποκορύφωση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ή αλλιώς Black Friday.

   

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), κατέγραψε την εντυπωσιακή άνοδο 154,9% στην αξία των online αγορών για την εβδομάδα Σάββατο 21 έως Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων 8 εβδομάδων του 2020 (μέσα Σεπτέμβρη- μέσα Νοέμβρη 2020).

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 15/10/2020

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Workshop '"BLACK FRIDAY εν μέσω COVID"

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), παρατηρώντας τις ανάγκες και τις προκλήσεις που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο του Lockdown της άνοιξης, διοργανώνει ένα Webinar με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των ελληνικών e-shops για την επερχόμενη πρόκληση  "BLACK FRIDAY 2020".

  Το Δ.Σ. του GR.EC.A. ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός διήμερου Webinar με τίτλο "Black Friday εν μέσω Covid" με στόχο να βοηθήσει τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η νέα τάξη πραγμάτων.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 16/07/2020

  Νέο Δ.Σ στον GR.EC.A ,η Κατερίνα Φραϊδάκη επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ελληνικού Εμπορίου 

  Aθήνα, 16 Ιουλίου 2020,

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A. (Greek Ecommerce Association), το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση, καθώς και τη Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που διεξάχθηκαν για πρώτη φορά αποκλειστικά με ηλεκτρονική διαδικασία στις 25/06/2020 και κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, από την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ελληνικού Εμπορίου.

  Η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη είναι διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και συντονίστρια των δράσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (eCommerce Coordinator) στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν- ELTRUN.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 15/06/2020

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Συνέχεια στην Σημαντική Άνοδο για το Ελληνικό eCommerce και τον Μάϊο. 

  Αθήνα, 15 Ιουνίου: Κάθε άλλο παρά επιστροφή στους “φυσιολογικούς” ρυθμούς ανάπτυξης του 25% ετησίως σημειώνει το ηλεκτρονικό εμπόριο προϊόντων στη χώρα μας, καθότι στο σύνολο του Μαΐου (εβδομάδα 18 έως 22) ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 107% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και παραπάνω από τετραπλάσιος από την αρχή του 2020.

  Εντύπωση προκαλεί ότι με την λήξη της καραντίνας οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν αυτόματα στο φυσικό δίκτυο των καταστημάτων, αλλά συνέχισαν να αγοράζουν online, δείχνοντας αυξημένη εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό κανάλι. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 12/05/2020

  Ακόμα Υψηλότερο Σκαλοπάτι για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο τον Απρίλιο

  Αθήνα, 13 Μαΐου:  Αύξηση έως και 171% εβδομαδιαίως, σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2019, παρατηρήθηκε στην καταναλωτική δαπάνη προϊόντων σε ηλεκτρονικά καταστήματα από Έλληνες τον Απρίλιο, δημιουργώντας νέο ρεκόρ μετά τον Μάρτιο που ξεκίνησε η περίοδος της καραντίνας. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 27/04/2020

  Τηλεοπτική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης του κοινού για τους ανθρώπους του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τον GR.EC.A

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A)  έχοντας ως στόχο την υποστήριξη του Ελληνικού e-commerce, σε συνεργασία και με την ευγενική χορηγία της Ira Media προχώρησαν σε δημιουργία τηλεοπτικής καμπάνιας που απευθύνεται σε όλο το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό καθώς έχει στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις τεράστιες προσπάθειες και την κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνει το Ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο στην περίοδο της κρίσης COVID - 19. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 13/04/2020

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Έως και 134% Εβδομαδιαίως Αυξάνεται η Δαπάνη Ελλήνων σε Ηλ. Καταστήματα Προϊόντων

  Σύμφωνα με έρευνα του GR.EC.A, του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου με την συνεργασία των BestPrice, Google & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.

  Διαβάστε περισσότερα...