Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A. σε συνεργασία με τη DHL Express Hellas διοργάνωσε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 διαδραστικό workshop με τίτλο: "Parcel Delivery: Από την παραλαβή στο κατάστημα μέχρι την παράδοση στον πελάτη". Το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της DHL Express Hellas στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Η σωστή παράδοση του δέματος είναι κρίσιμης σημασίας για κάθε eShop αφού καθορίζει την τελική εικόνα και αίσθηση που αποκτά ο πελάτης (παραλήπτης) για την επιχείρηση. Ωστόσο, η παράδοση του δέματος -είτε εντός συνόρων είτε εκτός- είναι μία διαδικασία αυξημένης πολυπλοκότητας, της οποίας η επιτυχία καθορίζεται από πλήθος παραγόντων και παραμέτρων. 

Στόχος του συγκεκριμένου workshop ήταν η ανάδειξη των εν λόγω παραγόντων στην πράξη μέσω της διαδραστικής ξενάγησης στις αποθήκες και το Gateway της DHL στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα cargo αεροπλάνο της εταιρείας ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται τα δέματα και πως αυτά αποθηκεύονται μέσα στο αεροπλάνο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη της DHL πάνω σε θέματα όπως: 

  • Τη διαδικασία από την παραλαβή του δέματος μέχρι και την αποθήκευσή του στο αεροπλάνο
  • Πως γίνεται η διαλογή, ταξινόμηση, αποθήκευση, σκανάρισμα, και μεταφορά/διανομή των δεμάτων
  • Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη τελωνειακή διαδικασία και τα αγαθά που υπόκεινται σε περιορισμούς
  • Τις σύγχρονες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για τον εντοπισμό και παρακολούθηση των δεμάτων από τον έμπορο και την τελική παράδοση στον πελάτη.
  • Τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας για το parcel delivery και το ηλεκτρονικό εμπόριο 
ΕΡΕΥΝΑ
Κατεβάστε την παγκόσμια έρευνα της DHL, η οποία περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία και για την ελληνική αγορά, πατώντας εδώ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό


Δείτε το video

 

ΧΟΡΗΓΟΣ 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ