Νέο ρεκόρ συμμετοχών από ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία ξεπέρασαν στο σύνολο τα 300, σημειώθηκε στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2017 που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A. από την 1η μέχρι και την 7η Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης, τα eShops είχαν την ευκαιρία να “συστηθούν” στο καταναλωτικό κοινό μέσω της παροχής ελκυστικών προσφορών, ενώ χιλιάδες καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να “βιώσουν” την ελληνική online αγοραστική εμπειρία.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., υπήρξε -και φέτος- ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, οι οποίοι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν & Ηλεκτρονικού Εμπορίου - ELTRUN ωριμάζουν συνεχώς και αυξάνουν το spending τους χρόνο με το χρόνο. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 19,44% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2016, καθώς και αύξηση κατά 8,53% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα (24 - 30 Νοεμβρίου). 

Ο θεσμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και μέχρι σήμερα αξιολογείται ως ιδιαίτερα πετυχημένος καταγράφοντας θετικά πρόσημα και καλύτερα αποτελέσματα χρόνο με το χρόνο. Η συγκεκριμένη δράση έχει την υποστήριξη -και τελεί υπό την αιγίδα- του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, ο GR.EC.A. έδωσε στη δημοσιότητα επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που είχαν ενημερώσει για τη συμμετοχή τους στην Εβδομάδα με αξιόλογες προσφορές, οι οποίες έφταναν έως και το 70%Τα ελληνικά price comparison sites Bestprice.gr & Skroutz.gr βοήθησαν σημαντικά στην προώθηση της δράσης, συγκεντρώνοντας τις προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων - συνεργατών τους σε ειδικά διαμορφωμένες σελίδες.