Ο GRECA ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τις διαδικασίες δημιουργίας cluster για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο με στόχο να υποστηρίξει τα Ελληνικά e-shops στην εξαγωγική δραστηριότητά τους.

Η στροφή προς τις αγορές του εξωτερικού θεωρείται από το ΔΣ του GRECA και στελέχη του κλάδου ως η ενδεδειγμένη στρατηγική για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών e-shops που παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες και προϊόντα σε τιμές συμφέρουσες για τον διεθνή καταναλωτή. Σημειώνεται ότι μόνο στην Ευρώπη οι online καταναλωτές είναι 264εκ. και με ετήσιες online αγορές που έφτασαν τα 320δις Ευρώ για το 2014. 

Ανάμεσα στους στόχους του cluster διασυνοριακών ηλ. πωλήσεων του GRECA είναι η εποικοδομητική ανταλλαγή γνώσης μεταξύ των μελών του για θέματα eLogistics, ePayments & eLegal, η γόνιμη συνεργασία τους σε ζητήματα διεθνούς marketing & operations και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που "ανοίγουν τον δρόμο" προς το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι εταιρίες που μπορούν να συμμετέχουν στο cluster, πρέπει να είναι ηλεκτρονικά καταστήματα που πραγματοποιούν ήδη παραγγελίες στο εξωτερικό  ή/και ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν στον άμεσο προγραμματισμό τους την εξαγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο cluster ή και να ενημερωθούν σχετικά, παρευρέθηκαν την Τρίτη 21 Απριλίου στις 6 μ.μ στην πρώτη συνάντηση του cluster με θέμα eLogistics: Κόστος μεταφοράς προϊόντων στο εξωτερικό. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Athens στη Λ. Αλεξάνδρας, και συμμετείχαν στελέχη από περισσότερα από 50 ηλεκτρονικά καταστήματα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την συνάντηση: