Τα GR.EC.A Friday’s Workshops αποτελούν μία πρωτοβουλία του GR.EC.A., η οποία αποτελεί εκπαιδευτικό θεσμό του Συνδέσμου με βασικό στόχο την εκπαίδευση των επαγγελματιών πάνω σε επίκαιρα θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου και εν γένει του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Επιπλέον θα παρουσιάζονται λύσεις και εργαλειοθήκες στους συμμετέχοντες με σκοπό:

• την δημιουργία ενός knowledge hub σχετικά με τις υπηρεσίες που υπάρχουν διαθέσιμες σήμερα στο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου και μπορούν να βοηθήσουν κάθε eshop να αποκτήσει ή βελτιώσει τη λειτουργία και προβολή του
• την ανάδειξη καλών πρακτικών , όπου σε κάθε workshop ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα παρουσιάζει το δικό του success story και τα βήματα που ακολούθησε μέχρι την επιτυχία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ταμειακά ενήμερα μέλη του GR.EC.A καθώς και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έχουν δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη του GR.EC.A. είναι 49 ευρώ.

Μέγας Χορηγός GR.EC.A. Friday’s Workshops

ΧΟΡΗΓΟΙ GR.EC.A

Agenda Workshop

15.00 - 15.10 Έναρξη Workshop – Χαιρετισµός

Ευδόκιμος Σαββίδης, Αντιπρόεδρος GR.EC.A

15.10 - 15.35 Οι προκλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου και των E-Shop στην ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και των myDATA.

H υποχρεωτική τήρηση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων της ΑΑΔΕ και η αναγκαία μετάβαση των εμπορικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο προκλήσεων για την καθημερινή τους λειτουργία. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης καθώς αναδεικνύεται σε βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η πιστοποιημένη υπηρεσία EINVOICING της SoftOne, απλοποιεί οποιαδήποτε online συναλλαγή χονδρικής ή λιανικής, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο.

Εισηγητές:

Βαγγέλης Χατζηγεωργίου

E-Collaboration Services Commercial Director, SoftOne

15.35 - 16.00 Οι νέοι κανόνες ΦΠΑ για το e-commerce σε εφαρμογή

• Πού βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με την εφαρμογή των νέων κανόνων ΦΠΑ για το e-commerce; • Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το “OSS” και “IOSS” • Η εφαρμογή των νέων κανόνων στην πράξη. Τι απομένει να ρυθμιστεί;

Εισηγητές:

Χαρά Στρατή

Tax Manager, PwC

Νικόλ Τσοπανίδη

Tax Associate, PwC

16.00 - 16.30 Back 2 Base: 5 Πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην επικοινωνία σας.

Εισηγητές:

Ευτυχία Μισαηλίδου

Account Planning Director, TheJones

16.30 - 17.00 Πρόσφερε άτοκες δόσεις, χωρίς δάνειο ή πιστωτική με την Finloup

Η Finloup δίνει τη δυνατότητα στον έμπορο να πουλήσει προϊόντα ή υπηρεσίες τώρα και να πληρωθεί με άτοκες δόσεις (buy now, pay later) χωρίς ο καταναλωτής/πελάτης του να πάρει δάνειο ή να έχει πιστωτική κάρτα!

Εισηγητές:

Μάριος Νούτσος,

Co-Founder & COO Finloup 

17.00 - 17.30 Μια νέα υπηρεσία που εξελίσσει την εμπειρία της online αγοράς, από το «εκεί και τότε» στο «εδώ και τώρα»

Η Nobacco, η κορυφαία ελληνική εταιρία προϊόντων ατμίσματος, πιστή στην πελατοκεντρική της φιλοσοφία, προσαρμόστηκε ταχύτατα στη νέα πραγματικότητα που επέβαλε η πανδημία του Covid-19, σχεδιάζοντας το «Nobacco Speedy», μία πρωτοποριακή υπηρεσία 2ώρης παράδοσης για τις online παραγγελίες, αποσκοπώντας στην παροχή μιας υπηρεσίας με προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της, οδηγώντας παράλληλα τις εξελίξεις στο last mile delivery.

Εισηγητές:

Μπουκουβάλα Ανθή,

Project Manager, Nobacco