Μετά τις έκτακτες εξελίξεις εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού COVID 19, το Δ.Σ. του GRECA προχώρησε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει μέρος του κλάδου που πλήττεται.

Ενώ υπάρχει αύξηση παραγγελιών σε ηλεκτρονικά καταστήματα super market, φαρμακείου, βιβλίων, παιχνιδιών, βρεφικών ειδών, υπηρεσιών διασκέδασης στο σπίτι, ηλεκτρονικών συσκευών & laptops, οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, χαρτικών, ηλεκτρονικών συνδρομών σε ψηφιακό περιεχόμενο, κ.α., εξυπηρετώντας σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες Ελλήνων σε όλη την επικράτεια, ταυτόχρονα παρατηρούνται μειώσεις σε μέρος του κλάδου, και συγκεκριμένα σε ηλ. καταστήματα.


Δείτε τις διακυμάνσεις παραγγελιών στις επιμέρους κατηγορίες του κλάδου
(η λίστα αυτή θα ενημερώνεται συνεχώς από το ΔΣ και το προσωπικό του Συνδέσμου)

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
Ένδυση,υπόδηση Super market
Αθλητικών ειδών Φαρμακείου
Τουριστικών υπηρεσιών & φιλοξενίας Βιβλίων, παιχνιδιών, χαρτικών
Συσκευών Κινητής Τηλεφωνίας Βρεφικών ειδών
Φωτογραφικών Ειδών Υπηρεσιών διασκέδασης στο σπίτι
Delivery Έτοιμου φαγητού Ηλεκτρονικών συσκευών & laptops
Κοσμημάτων & αξεσουάρ Οικιακών ηλεκτρικών συσκευών
Ειδών χόμπυ Ηλεκτρονικών συνδρομών σε ψηφιακό περιεχόμενο

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του GR.EC.A έλαβε άμεσες πρωτοβουλίες με επικοινωνία στην πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να υπάρξει υποστήριξη στις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους.

Κατεπείγουσες επιστολές στάλθηκαν προς:

· Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα
· Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
· Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Συμπληρωματικά, ο Σύνδεσμος δημοσίευσε αποτελέσματα ερωτηματολογίου που αναδεικνύουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις ηλ. επιχειρήσεις των παραπάνω κλάδων στην καθημερινή τους λειτουργία, στο supply chain και την ρευστότητά τους.

Ο Σύνδεσμος δεσμεύεται να ανακοινώνει σε εβδομαδιαία βάση κατηγοριών του ηλ. εμπορίου που πλήττονται και πραγματοποιεί διαρκείς έρευνες για να εντοπίσει πως εξελίσσονται οι τάσεις της αγοράς έτσι ώστε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύψουν για το λόγο αυτό δημιούργησε την σελίδα http://www.greekecommerce.gr/covid-19 στο site του συνδέσμου με στόχο να συμπληρώνουμε σταδιακά με όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε, ώστε να υπάρχει ένα μοναδικό σημείο πληροφόρησης.

Παρακαλούμε τα μέλη μας να μας στέλνουν τις σκέψεις και προτάσεις τους στο info@greekecommerce.gr