Περισσότεροι από 250 επαγγελματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου συγκεντρώθηκαν πάνω από την χριστουγεννιάτικη και φωταγωγημένη πλατεία Συντάγματος για να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν επαγγελματικές κάρτες, ευχές, δώρα και πολλά χαμόγελα.

Σε μία ευχάριστη και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το χειμερινό eCommerce Networking Day που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A., την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στον Έβδομο (7ος) στην Πλατεία Συντάγματος.

Ούτε η -απροσδόκητη- πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας δεν στάθηκε τελικά εμπόδιο και ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του ένα ακόμα πετυχημένο Networking Day.

Η αγορά του ελληνικού eCommerce συνεχώς μεγαλώνει, όπως μεγαλώνει επίσης και η διάθεση των ανθρώπων για γνωριμίες και δημιουργία επαγγελματικών σχέσεων. Γεγονός που αποτυπώνεται με εμφατικό τρόπο στα eCommerce Networking Days, τα οποία συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερο κόσμο κάθε φορά.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που φανερώνει την πρόοδο του κλάδου είναι ο σημαντικός αριθμός των νέων προσώπων που -με χαρά- υποδεχόμαστε στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ίδιων των παρευρισκομένων στα σχετικά ερωτηματολόγια, στο eCommerce Networking Day πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερες από 1400 επαφές, δηλαδή περίπου 5,6 επαφές ανά συμμετέχοντα (υπήρξαν μάλιστα στελέχη που πραγματοποίησαν μέχρι 20 επαφές).
Μάλιστα, το 79% εξ αυτών θεωρεί πως πιθανότατα θα υπάρξει κάποια νέα εμπορική συμφωνία ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης, ενώ το 88% θα ξαναέρθει σε επόμενο Networking Day.

Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας της εκδήλωσης οφείλονται κατά κύριο λόγο στους “προξενητές” και τα “business-card boards” που διευκολύνουν -στο μέγιστο δυνατό βαθμό- στη δημιουργία γνωριμιών και συζητήσεων.