17/03/2017

Ο GR.EC.A. υποστηρίζει σημαντικά συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A. υποστηρίζει σημαντικά συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για το ηλεκτρονικό εμπόριο.
 
eCommerce Conference 2017
Σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό φιλοξενεί -και τη φετινή χρονιά- το eCommerce Conference 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο της OTEAcademy και τελεί υπό την αιγίδα του GR.EC.A. Η βασική θεματολογία του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από την Boussias Communications, περιλαμβάνει τρεις άξονες: α) Τάσεις και προκλήσεις για το eshop του μέλλοντος, β) Performance και γ) Επέκταση σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 
Μεταξύ των διεθνών ομιλητών βρίσκονται οι:
  • Ilya Kretov, General Manager, Russia & Emerging Europe, eBay- «Sell for export»,
  • Robin Phillips, Director of Omnichannel, Boots- «Omnichannel Transformation»
  • Matt Komorowski, Managing Director, Northern Central Europe at PayPal- «How online payments help businesses expand»
  • Nick Botter, Manager Marketing Technology, Suitsupply- eCommerce Awards’ 2015 Golden Omnichannel Award Winner
Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά, όλοι οι σύνεδροι συμμετέχουν σε ένα Interactive Quiz, μαντεύοντας ποιο usability Α/Β test κέρδισε, μέσα από παραδείγματα μεγάλων eCommerce properties. 
 
Τα μέλη του Συνδέσμου επωφελούνται σημαντικής έκπτωσης αφού στις δύο συμμετοχές παρέχεται μία επιπρόσθετη δωρεάν ενώ παράλληλα παρέχεται έκπτωση 10% στις μεμονωμένες συμμετοχές. 

e-Commerce Project Manager
Ο GR.EC.A. υποστηρίζει με την αιγίδα του την Ακαδημία Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας, e-Academy, της Εξέλιξης και συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "e-Commerce Project Manager". Έναρξη προγράμματος στις 27 Μαρτίου 2017.
 
Μέσα σε 80 ώρες εκπαίδευσης, αναλύονται σε βάθος οι τεχνικές σχεδιασμού, λειτουργίας και προώθησης ενός επιτυχημένου και κερδοφόρου e-shop σε B2C ή B2B τομείς. Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από έναν ισορροπημένο συνδυασμό θεωρίας και μελέτης περιπτώσεων. Με 16 Έλληνες εισηγητές, κορυφαίους του εγχώριου κλάδου e-Commerce και 8 ξένους, αναγνωρισμένες αυθεντίες παγκοσμίως, οι συμμετέχοντες αποκτούν εξειδικευμένη γνώση και δεξιότητες για να μπορούν να δραστηριοποιούνται σε κάθε τομέα και ρόλο του ηλεκτρονικού εμπορίου.
 
Υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος:
Ο συντονισμός και ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας γίνεται από τον Παναγιώτη Γκεζερλή, CEO της Convert Group eBusiness Consulting, καταξιωμένο στέλεχος του χώρου, ο οποίος έχει επιμεληθεί την εκπαίδευση εκατοντάδων στελεχών στην e-Academy και στο eBusiness γενικότερα.
 
Τα μέλη του Συνδέσμου επωφελούνται από σημαντική έκπτωση αφού μπορούν να κλείσουν 20% φθηνότερα τη θέση τους από τις τιμές που αναγράφονται στο site της Εξέλιξης χρησιμοποιώντας κατά την εγγραφή τους το ticket Μέλη των επιχειρήσεων / φορέων που είναι Υποστηρικτές της e-Academy.

7ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας
Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει το 7ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής και διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα το οποίο συστάθηκε από τον καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλο.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 50 πάνελ, workshop και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Τουλάχιστον 200 επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για επιχειρηματικότητα και απασχόληση των νέων σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.
 
Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση είναι 5 ευρώ για μία ημέρα ή 10 ευρώ και για τις τρεις ημέρες του συνεδρίου.

E-Shop Building Made Easy
O GR.EC.A. υποστηρίζει το σεμινάριο ‘E-Shop Building Made Easy’ το οποίο διοργανώνει το Athens Tech College, σε συνεργασία με την Converge ICT. Κεντρικό θέμα του σεμιναρίου είναι η δημιουργία ενός online καταστήματος με τη χρήση της πλατφόρμας Magento.

Το Magento είναι από τις πλέον γνωστές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο που προσελκύει πολλούς εμπόρους και προγραμματιστές, λόγω των δυνατοτήτων και της φύσης του. Το πρόγραμμα διεξάγεται από Magento Certified Professionals και περιλαμβάνει θεωρία & πρακτική άσκηση έτσι ώστε να μπορείτε να θέσετε σε άμεση εφαρμογή ό,τι έχετε μάθει.

To σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα, επαγγελματίες ή επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού στον ιστό και έχουν εμπειρία σε τεχνολογίες όπως: My SQL, PHP, JavaScript.
 
Ειδικά για τις εταιρείες, μέλη του GR.EC.A., παρέχεται έκπτωση 20% στα δίδακτρα του σεμιναρίου, από τρείς (3) συμμετοχές και άνω, με τη χρήση του κωδικού MAGREAT.

Game Changer in Digital Growth
Η 24MEDIA σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας, Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ., διοργανώνει το επόμενο συνέδριο της σειράς Game Changer με τίτλο “Digital Growth”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Στόχος του συνεδρίου είναι να τονίσει στρατηγικές και να εξειδικεύσει τους τομείς παρέμβασης στους οποίους θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια, ώστε η χώρα μας να ενταχθεί με αξιώσεις στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη. Το συνέδριο θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ψηφιακής τεχνολογικής επανάστασης, καθώς και τις ευκαιρίες για όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και το ευρύτερο επιχειρείν.
 
Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών του συνεδρίου είναι οι:
 
Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΟΤΕ & Μέλος Δ.Σ., ΣΕΒ, Θωμάς Σκορδάς, Director  Digital Excellence & Science Infrastructure, DG CONNECT, European Commission,  Μυλαίδη Στούμπου, Director of Cloud Productivity Sales for Germany & CEE, Microsoft, Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Ιδρυτής και Διευθυντής του ELTRUN, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ.α.
 
Το συνέδριο τελεί με την υποστήριξη του GR.EC.A. Τα μέλη του Συνδέσμου επωφελούνται έκπτωσης 20%.