Ύστερα από την ευγενική πρόσκληση του Marc Lolivier από την FEVAD, τη γαλλική ένωση ηλεκτρονικού εμπορίου, το Ecommerce Europe διοργάνωσε τις συναντήσεις των ειδικών επιτροπών στους τομείς των ηλεκτρονικών κανονισμών (eRegulations), των ηλεκτρoνικών πληρωμών (ePayments) και του ευρωπαϊκού σήματος αξιοπιστίας (European Trustmark), στις 11 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στο Παρίσι. Ο GR.EC.A έδωσε το παρών με τον Γενικό Διευθυντή, κ. Πάρη Κορωναίο και τη νομική σύμβουλο, κ. Μίνα Ζούλοβιτς.

Επιτροπή ηλεκτρονικών κανονισμών (eRegulations Committee)
Οι διήμερες συναντήσεις αφιερωμένες στα μέλη, ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εργασίας των Ηλεκτρονικών Κανονισμών του Ecommerce Europe, όπου συζητήθηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το geo-blocking και τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Χάρη στη συμβολή όλων των συμμετεχόντων, οι σύμβουλοι του Ecommerce Europe ενημερώνουν και οριστικοποιούν αυτήν την περίοδο τα έγγραφα θέσης, που αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επιτροπή ηλεκτρoνικών πληρωμών (ePayments Committee)
Η πρωινή σύνοδος της Επιτροπής Ηλεκτρονικών Κανονισμών ακολουθήθηκε το απόγευμα από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών Εργασίας για τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές και το Ευρωπαϊκό Σήμα Αξιοπιστίας. Ένα πρωτεύον ζήτημα που αντιμετώπισε η Επιτροπή Ηλεκτρoνικών Πληρωμών ήταν το θέμα του ελέγχου ταυτότητας και της ασφάλειας πληρωμών. Στη Δεύτερη Oδηγία για τις Υπηρεσίες Πληρωμής, η Επιτροπή συζήτησε σύντομα το πρόσφατο έγγραφο συζήτησης από την EBA και παρακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση από την Amazonτο νέο εταιρικό μέλος του Ecommerce Europe, μελέτης σχετικά με τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών συντελεστών. Επιπλέον, η Επιτροπή Εργασίας Ηλεκτρονικών Πληρωμών συζήτησε τις Άμεσες Πληρωμές και τον Kανονισμό Διατραπεζικών Προμηθειών. Σχετικά με το τελευταίο θέμα, η Επιτροπή παρακολούθησε επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την MasterCard σχετικά με την εθνική εφαρμογή και τις μεθόδους μελλοντικών  πληρωμών.

Eυρωπαϊκό σήμα αξιοπιστίας (European Trustmark)
Κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης της ειδικής επιτροπής του Ecommerce Europe, τα μέλη συζήτησαν τους κοινούς παρονομαστές μεταξύ των εθνικών σχεδίων Trustmark και τον τρόπο με τον οποίο αυτά συμπληρώνονται μέσω του σχεδίου Ecommerce Europe Trustmark. Η Επιτροπή Εργασίας έλαβε επίσης ενημέρωση και συζήτησε τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (Alternative Dispute Resolution -ADR) και της Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution-ODR).

Vente-Privee
Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ecommerce Europe φιλοξενήθηκε από την Vente-privee (πρωτοπόρο εταιρεία στις στιγμιαίες διαδικτυακές πωλήσεις, που γιορτάζει φέτος τα 15 χρόνια λειτουργίας), στην ίδια αίθουσα όπου ιδρύθηκε το Ecommerce Europe. Με ιδιαίτερη χαρά οι εκπρόσωποι του Ecommerce Europe ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Vente-Privee από τον Συνιδρυτή και Διευθυντή Επικοινωνίας και Νέων Συνεργασιών, Xavier Court.