Σε μία γρήγορη, ζωντανή και μεστή τελετή πραγματοποιήθηκε η απονομή των Lighthouse e-volution Awards 2016, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιβραβεύοντας τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του Public.grως το καλύτερο ελληνικό e-shop. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες των Lighthouse e-volution Awards 2016, που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A. Η συγκεκριμένη διάκριση στέλνει το ελληνικό e-shop να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards, στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου ηλεκτρονικού εμπορίου.​

Άλλη μία καινοτομία των φετινών Lighthouse e-volution Awards 2016, αποτελεί η θεσμοθέτηση της διάκρισης «Distinction in eCommerce», για την ανάδειξη και επιβράβευση ηλεκτρονικών καταστημάτων, που έχουν να επιδείξουν σημαντικές καινοτομίες, παρότι είναι μικρότερα ως προς τον όγκο συναλλαγών.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος κριτικής επιτροπής των βραβείων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν & Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, New Business Development του χορηγού τίτλου Lighthouse, Γιώργος Λεκάκος, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακού Περιεχομένου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παπουτσής, CEO του χρυσού χορηγού Globe One Digital, Κατερίνα Φραϊδάκη, Project Manager του ELTRUN, Άννα Κορωνέλλου, Marketing & Business Development Manager του χρυσού χορηγού ATCOM, Ιωάννης Κουρνιώτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης και Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ΕΜΟΤΑ, Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Digital Europe, Αντιπρόεδρος της WITSA για την Ευρώπη, Έφη Πρεσβεία, μέλος Δ.Ε. ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος του HEPIS, Έλια Χάραρη, Marketing Manager του χρυσού χορηγού ACS Courier, και Δημήτρης Θεοφάνους, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.).

Τα βραβεία διοργανώνονται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την εταιρεία Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.).

Ο GR.EC.A. συγχαίρει όλες τις εταιρείες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό!  

Περισσότερες πληροφορίες, τον πίνακα των νικητών, καθώς και φωτογραφίες από την εορταστική βραδιά μπορείτε να βρείτε στο site των βραβείων: www.e-volutionawards.gr.