• 12/09/2019

  Απολογισμός της Ημερίδας για ενημέρωση ηλεκτρονικών καταστημάτων που δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων που δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών , που διοργάνωσε ο GR.EC.A την Τετάρτη 04/09/2019 στο OTE Academy.

   

  Η ημερίδα αφορούσε τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων) που τίθενται σε ισχύ από τις 14/9/2019 όπου ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά η οδηγία για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμών και ως εκ τούτου θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 05/09/2019

  Ο GRECA συνυπογράφει την ομαλότερη εισαγωγή της εφαρμογής της Ισχυρής Πιστοποίησης Πελατών-SCA (PSD2)

  Ο GR.EC.A συνυπογράφει με τον Ε-commerce Europe επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για την ομαλή εισαγωγή της εφαρμογής της Ισχυρής Πιστοποίησης Πελατών (SCA) σχετικά με τις ηλεκτρονικές πληρωμές , η οποία δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 05/08/2019

  Ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για τις ηλεκτρονικές πληρωμές

  Αγαπητά μέλη,


  όπως έχετε ίσως ενημερωθεί, στις 14/9/2019 ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά η 
  οδηγία για της ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμών γνωστή ως PSD 2 (Payment Service Directive).

  Στα πλαίσια της προετοιμασίας της αγοράς για την υποδοχή των αλλαγών που θα έρθουν με αυτή την οδηγία, ο GR.EC.A. παρέχει τη βοήθεια του στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority - EBA), ώστε να καταρτίσει ένα ορθολογικό πλάνο υλοποίησης των αλλαγών που θα έρθουν.

   

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 26/07/2019

  Ημερίδα για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων που δέχονται κάρτες πληρωμών

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Τετάρτη 04/09/2019 στο OTE Academy για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων που δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών , στα πλαίσια της εφαρμογής της της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» γνωστή ως PSD 2 (Payment Service Directive).

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 28/06/2019

  Ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά το άρθρο 96 της οδηγίας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την 14/9/2019 ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά το άρθρο 96η της οδηγίας για της ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμών γνωστή ως PSD 2 (Payment Service Directive).

  Εδώ μπορείτε να βρείτε αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την οδηγία.

  H PSD2 είναι οδηγία η οποία θεσπίστηκε από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την καταπολέμηση των συναλλαγών απάτης (Fraud) καθώς και την διακίνηση του μαύρου χρήματος.

  Όσον αφορά το μεγαλύτερο αριθμό μελών του συνδέσμου, η οδηγία αφορά τις συναλλαγές με κάρτες μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων των τραπεζικών ιδρυμάτων και των πιστοποιημένων ιδρυμάτων πληρωμών (Everypay, Viva κλπ).

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 04/06/2019

  Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης GR.EC.A. 2019

  Πρόσκληση

  Των Μελών του Σωματείου με την Επωνυμία

  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

  και τον Διακριτικό Τίτλο Ε.Σ.Η.Ε

  στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 18ης Ιουνίου 2019

  (και επαναληπτική την 19η Ιουνίου 2019)

  Αγαπητά μέλη του GRECA,

  Σύμφωνα με το Καταστατικό μας και την απόφαση του ΔΣ της 31ης Μαΐου 2019 καλούμε τα τακτικά, συνδεδεμένα και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου που είναι ταμειακά ενήμερα σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 ή σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 (σημειώστε την 2η ημερομηνία) και ώρα 16:00 στο GAZARTE στην περιοχή Γκάζι (Βουτάδων 32 - 34, 11854, Αθήνα).


  Διαβάστε περισσότερα...

 • 30/05/2019

  Στις 19/06 το e-commerce Networking Day

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A, διοργανώνει την επιτυχημένη εκδήλωση - θεσμό το eCommerce Networking Day την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 18:00  στο Gazarte.

  Τα στελέχη και οι επαγγελματίες από το χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ηλεκτρονικά καταστήματα και πάροχοι υπηρεσιών προς αυτά) θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν και να πραγματοποιήσουν νέες επαγγελματικές επαφές, καθώς και να δημιουργήσουν ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ τους.

  Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς όλα τα στελέχη των ηλεκτρονικών καταστημάτων, ανεξάρτητα με το αν η εταιρεία τους είναι (ή όχι) μέλος του GR.EC.A.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 10/05/2019

  Με την υποστήριξη GR.EC.A το Συνέδριο Athens InfoLaw Conferece

  Δίκαιο, Διαδίκτυο και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν το θέμα του πρώτου συνεδρίου Athens InfoLaw, το οποίο διοργανώθηκε από τη νομική ιστοσελίδα Lawspot.gr και την ELSA Greece στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

  Το συνέδριο, το οποίο πλαισίωσαν με τις ιδιαιτέρως επίκαιρες εισηγήσεις τους εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, ακαδημαϊκοί, εξειδικευμένοι δικηγόροι και εκπρόσωποι ανεξάρτητων αρχών, παρακολούθησαν περισσότεροι από 450 σύνεδροι από όλο το εύρος του νομικού κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρείν στο Διαδίκτυο.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 24/04/2019

  Νέα μέτρα της ΕΕ για τις αγορές μέσω Internet

  Σε νέα και αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών στις αγορές μέσω Ίντερνετ κατέληξαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
  Οι σημαντικότερες βελτιώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πρότεινε και τους νέους κανόνες, θα αφορούν τη μεγαλύτερη διαφάνεια για τους καταναλωτές κατά την πραγματοποίηση αγορών μέσω Ίντερνετ, αποτελεσματικές κυρώσεις και σαφείς κανόνες ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προϊόντων δύο ποιοτήτων στην ΕΕ.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 24/04/2019

  Η ΕΕ ξεκινά στην αξιολόγηση τιμών υπηρεσιών παράδοσης δεμάτων

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την ΕΕΤΤ το πρώτο στάδιο εφαρμογής του νέου Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου 2018/644,
  σχετικά με τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων για το έτος 2018.

  Ο Κανονισμός αποσκοπεί στην υποστήριξη της αποδοτικής λειτουργίας των ενδο-ευρωπαϊκών υπηρεσιών παράδοσης δεμάτων και στην αύξηση της διαφάνειας των αντίστοιχων τιμολογίων, με σκοπό τη μείωση των (σε κάποιες περιπτώσεις αδικαιολόγητα υψηλών) τιμών που καταβάλλουν οι ιδιώτες και οι μικρές επιχειρήσεις, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές.

  Διαβάστε περισσότερα...