• 04/02/2020

  Με την Υποστήριξη του GR.EC.A το eLearning πρόγραμμα του Ο.Π.Α με τίτλο Μαθαίνοντας τις Πτυχές του eCommerce

  Με την Υποστήριξη του GR.EC.A το eLearning πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο Μαθαίνοντας τις Πτυχές του eCommerce.

  Το πρόγραμμα εστιάζει σε πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και χρήση καινοτόμων εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη δημιουργία πλήρους επιχειρηματικού σχεδίου για μία εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου / ηλεκτρονικού επιχειρείν. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 04/02/2020

  Υποχρεωτική η εγγραφή των ηλεκτρονικών καταστημάτων στο μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.

  Αγαπητά μέλη,

   

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επήλθαν μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο των εταιρειών που ασκούν ηλεκτρονικό και εξ αποστάσεως εμπόριο σύμφωνα με το ν.4635/30-10-19 ο οποίος εμπεριέχει τις νέες διατάξεις για τα ηλεκτρονικά καταστήματα για το Γ.Ε.ΜΗ, όπου πλέον καθίσταται υποχρεωτική η εγγραφή των ηλεκτρονικών καταστημάτων στο μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 29/01/2020

  Υπό την Αιγίδα του GR.EC.A. το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A. & του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα διεξαχθεί το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με θέμα «DIGITAL PLATFORMS & SOCIAL MEDIA: Νομοθετικές Eξελίξεις & Σύγχρονες Προκλήσεις», που διοργανώνει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και το επιστημονικό περιοδικό «Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» (ΔiΜΕΕ). Ένα Συνέδριο που Ακαδημαϊκοί και εξειδικευμένοι νομικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μιλήσουν για τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη της επίδρασης και την ενίσχυση του ρόλου των ψηφιακών πλατφορμών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον σύγχρονο κόσμο, τις νομοθετικές προσπάθειες ρύθμισης του πλαισίου λειτουργίας τους και τις συνεχείς προκλήσεις που ανακύπτουν.  

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 24/01/2020

  Highlights του GR.EC.A για το 2019!

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 15/01/2020

  Υπο την αιγίδα του GR.EC.A το #JobDay DEV

  Με την αιγίδα του GR.EC.A θα διεξαχθεί η ημερίδα  #JobDay DEV με παρουσία επιχειρήσεων από τον κλάδο της πληροφορικής, συνεντεύξεις, LinkedIn tips, workshops, συμβουλές αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα και networking με YouTubers, experts της πληροφορικής, διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος το Skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον».

  Το #JobDay DEV θα διεξαχθεί στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 από τις 12:00 έως τις 20:00.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 14/01/2020

  Οι ανανεώσεις των συνδρομών μελών για το ημερολογιακό έτος 2020 έχουν ξεκινήσει

  Αγαπητό μας Μέλος,
   

  Ευχόμαστε δυνατό ξεκίνημα για το νέο έτος. Εκ μέρους του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A. ευχαριστούμε για την έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνετε εσείς και άλλα 450 μέλη εταιρείες, στον Σύνδεσμο του κλάδου μας.
   

  Σας ενημερώνουμε πως οι ανανεώσεις των συνδρομών μελών για το ημερολογιακό έτος 2020 έχουν ξεκινήσει.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 12/11/2019

  Στις 10 Δεκεμβρίου το εορταστικό e-commerce Networking Day

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A, διοργανώνει την εκδήλωση - θεσμό που αφορά στη δικτύωση των στελεχών του κλάδου του eCommerce. Το επόμενο eCommerce Networking Day θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 στο Gazarte

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 07/11/2019

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A το 4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Χτίζοντας Σχέσεις Εμπιστοσύνης στο Online Φαρμακείο»

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A, θα διεξαχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τον κλάδο του Ηλεκτρονικού Φαρμακείου με θέμα «Χτίζοντας Σχέσεις Εμπιστοσύνης στο OnlineΦαρμακείο» , όπου  διοργανώνεται από το eSkills Training BU της Convert Group.
  Το μοναδικό συνέδριο για το Online Pharmacy στη ΝΑ Ευρώπη, που έχει γίνει πλέον θεσμός θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Domotel Kastri , το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.
   

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 04/11/2019

  Η Κατερίνα Φραϊδάκη, εγκαινίασε τις εργασίες του κεντρικού συνεδρίου της ECDM Expo Southeastern Europe

  Η Κατερίνα Φραϊδάκη, Πρόεδρος του GR.EC.A, εγκαινίασε τις εργασίες του κεντρικού συνεδρίου της ECDM Expo Southeastern Europe 2019 και στην ομιλία της παρουσίασε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 31/10/2019

  Ενημέρωση σχετικά με διαδικτυακή υπηρεσία Α.Α.Δ.Ε. παραγράφου 5 του άρθρου 39α του Κώδικα Φ.Π.Α

  Αγαπητά μέλη ,

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε συνέχεια της εγκυκλίου ΠΟΛ 1150/2017, και στα πλαίσια εφαρμογής της παραγράφου 5 του άρθρου 39α του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000), δημιουργήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. διαδικτυακή υπηρεσία για την υποστήριξη των ελέγχων που απαιτούνται και τη διεκπεραίωση των συναλλαγών στα πλαίσια του άρθρου αυτού. 

  Η υπηρεσία αυτή καλύπτει τις ανάγκες και των αγοραστών και των πωλητών.

  Διαβάστε περισσότερα...