• 18/03/2020

  Ερωτηματολόγιο σχετικά με την επίδραση κορονοϊού στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  Αγαπητά μέλη, 

  Θα θέλαμε να διευκολύνουμε την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον αντίκτυπο του κορονοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο το δυνατόν περισσότερο. 

  Θα ήταν καλό να μάθουμε και να κατανοήσουμε ο ένας από τον άλλον για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν την παρούσα κρίση. 

  Επομένως, ξεκινήσαμε μια έρευνα για να αποκτήσουμε πληροφορίες για τον αντίκτυπο του κορονοϊού στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 17/03/2020

  Δείτε τη λίστα με τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν προσωρινά στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού

  Τη λίστα με τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν από αύριο προσωρινά στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού κοινοποίησε ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλίας.

  Η λίστα με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με βάση τις ακόλουθες δραστηριότητες (αναφέρεται ο αντίστοιχος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας ΚΑΔ) οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές έως 31 Μαρτίου 2020 έχει ως εξής:

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 16/03/2020

  Αναβάλλεται η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

  Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του νέου κορονοϊού έχει δημιουργήσει για όλους μας νέα δεδομένα εξαιτίας των μέτρων που έχει χρειαστεί να ληφθούν – και όσων ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν με βάση τις εξελίξεις.

  Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε να αναβάλλουμε την δράση της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου που είχε προγραμματιστεί για την περίοδο 30 Μαρτίου έως την 05 Απριλίου 2020.

  Η ακριβής ημερομηνία της διεξαγωγής θα ανακοινωθεί απὀ το Διοικητικό Συμβούλιο του GR.EC.A μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

  Παράλληλα ο GR.EC.A βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της εξέλιξης της κατάστασης για την ενημέρωση των μελών του.


  Διαβάστε περισσότερα...

 • 04/03/2020

  Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ηλεκτρονικών καταστημάτων για συμμετοχή στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

  Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ηλεκτρονικών καταστημάτων για συμμετοχή στην  Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου και μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ

  Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλα τα Ελληνικά Ηλεκτρονικά Καταστήματα και παρόχους υπηρεσιών που θέλουν να συμμετέχουν στις δράσεις του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ΕΣΗΕ) και να γιορτάσουν με τους πελάτες τους, αναδεικνύοντας τον θεσμό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι πάροχοι υπηρεσιών οι οποίοι δεν είναι μέλη του Συνδέσμου.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 29/02/2020

  Δίμηνη προθεσμία στους ιστοτόπους να συμμορφωθούν με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

  Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καλεί όλους τους υπευθύνους των παρόχων υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας (ιστοτόπων, διαδικτυακών ιστοσελίδων (sites), διαχείρισης cookies και συναφών τεχνολογιών κ.λπ.), να προσαρμοστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο το αργότερο στις ειδικές απαιτήσεις της νομοθεσίας για την επεξεργασία προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. Μάλιστα, η Αρχή, όπως αναφέρει, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη ενός ικανού αριθμού ελλείψεων συμμόρφωσης, εξέδωσε κείμενο-κατάλογο σημείων με ειδικές συστάσεις συμμόρφωσης και καθοδήγησης για τη σύννομη χρήση τέτοιων τεχνολογιών, καθώς και τις πρακτικές που πρέπει να αποφεύγονται.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 28/02/2020

  Απολογισμός Φορολογικού & Νομικού Workshop για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) διοργάνωσε  Φορολογικό & Νομικό Workshop για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο σε συνεργασία με την Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος με τίτλο : "Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης – Δίκαιο & Ηλεκτρονικό Εμπόριο".

   

  Στόχος της εκδήλωσης ήταν να καλύψει την ανάγκη ενημέρωσης υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων για επίκαιρα νομικά και φορολογικά θέματα που άπτονται του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  Δείτε τις ενότητες του Workshop & κατεβάστε τις σχετικές παρουσιάσεις. 

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 26/02/2020

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 2020

  Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνικού eCommerce, και διοργανώνεται για έβδομη χρονιά από  τον Ελληνικό Σύνδεσμο Hλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) &  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  Φέτος , η περίοδος εορτασμού είναι από την  Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 έως την Κυριακή  05 Απριλίου 2020.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 13/02/2020

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A το συνέδριο e-Commerce CONFERENCE 2020

  Με την Αιγίδα του GR.EC.A θα διεξαχθεί το συνέδριο e-Commerce CONFERENCE 2020 & εξασφαλίσαμε έκπτωση 15% για τα μέλη του Συνδέσμου. Κλείστε τη θέση σας εδώ.  

  Πρόκειται για ένα ετήσιο συνέδριο για το ηλεκτρονικό επιχειρείν που πραγματοποιείται για 11η χρονιά και διοργανώνεται από το Marketing Week.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 12/02/2020

  Με την Τιμητική υποστήριξη του GR.EC.A. θα διεξαχθούν τα Supply Chain Awards 2020

  Υπό την Τιμητική υποστήριξη του GR.EC.A. θα διεξαχθούν τα Supply Chain Awards 2020. Πρόκειται για την 5η διοργάνωση των βραβείων που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση καλών πρακτικών, καινοτόμων πρωτοβουλιών και έργων στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, των Logistics και των Μεταφορών.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • 04/02/2020

  Ο GR.EC.A διοργανώνει Φορολογικό & Νομικό Workshop για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

  Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A)  αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μελών του, διοργανώνει Φορολογικό & Νομικό Workshop για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο σε συνεργασία με την Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος με θέμα : <<Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης – Δίκαιο & Ηλεκτρονικό Εμπόριο>>.

  Το  Workshop  θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 19/02/2020 στο OTEACADEMY με  Δωρεάν Συμμετοχή για όλα τα στελέχη των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

  Διαβάστε περισσότερα...